Fotografija: Foto: Privatni album, Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Foto: Privatni album, Predrag Uskoković/Grad Daruvar

VIDEO Kedžo ispunio san Daruvarčanki koja boluje od multiple skleroze: "Pjevao mi je u kući"

Budući da Slađana nije mogla doći na njegov koncert jer je u kolicima, Kedžo ju je posjetio u njezinom domu i otpjevao joj omiljenu pjesmuDaruvarčanka Slađana Sabo prvi je put čula Damira Kedžu još 2003. godine kada se pojavio na audiciji za prvu i jedinu sezonu talent showa Nove TV "Story Supernova Music Talents".

Damir Kedžo/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Damir Kedžo/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Oduševio ju je svojim glasom, osobnošću i interpretacijama pjesama koje su ga tada dovele među sedam najboljih mladih talenata u Hrvatskoj. Slušala ga je i kada je bio član prvog hrvatskog boy banda "Saša, Tin i Kedžo" i nakon što je nastavio solo karijeru. Obožava njegove pjesme  "Nedodirljiva", "Srce mi umire za njom" i "Izbor je tvoj", ali ga nikada nije imala prilike čuti uživo. 

Omiljeni pjevač

Slađana punih 14 godina boluje od multiple skleroze. Posljednje dvije godine prikovana je za kolica. Prošli Vinodar silno je željela otići na koncert Damira Kedže na glavni daruvarski trg trg, no kako je u kolicima, a stanuje na drugom katu, ta joj se želja, nažalost, nije mogla ostvariti. Taman da ju je netko mogao spustiti zajedno s kolicima s drugog kata, tada je jednostavno bila preslaba da izdrži koncert svog omiljenog pjevača.

Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Kada je tu tugu u Slađaninim očima vidjela njezina prijateljica Višnja Kašpar, koja je redovito obilazi i pomaže oko svakodnevnih poslova, otišla je na glavni daruvarski trg i uspjela nekako doći do Kedže. Ispričala mu priču o prijateljici Slađani i njezinom snu da ga čuje uživo. Budući da je Kedži tijekom nastupa za Vinodar "pukao" glas, obećao je tada Daruvarčanima da će doći ponovo i održati "pošteni" koncert. Besplatno. Obećao je još nešto. Preko Višnje je putem video poruke poručio  Slađani da će je sljedeći put posjetiti u njezinom stanu i otpjevati joj omiljenu pjesmu.

Pogledajte video Kedžinog obećanja:

Od tog dana pa sve do prošlog četvrtka, Slađana je živjela u nadi da će Kedžo ispuniti svoje obećanje. Iako su joj neki govorili da ne gaji lažne nade jer je Kedžo to vjerojatno odmah zaboravio, pjevač ih je sve demantirao i pokazao da je čovjek od riječi.

U četvrtak nakon tonske probe, otišao je kod Slađane u njezin stan na Trgu kralja Petra Krešimira IV u Daruvaru, popričao s njom i, naravno, otpjevao joj pjesmu.

Ostala bez teksta

- Stvarno me jako iznenadio koliko je divan, pristojan, pozitivan, pristupačan, naprosto jedan jednostavan čovjek. Ja sam, naravno, ostala bez teksta kad je došao. A stvarno mogu puno pričati. Iako su mi rekli da će doći poslije tonske probe, nekako nisam u to vjerovala jer on je ipak zvijezda. Osim toga, došao je u Daruvar održati koncert, a ne mene posjetiti. Čučnuo je pokraj mene, razgovarali smo, pažljivo je slušao sve što mu govorim, a onda mi otpjevao pjesmu koju sam odabrala, a to je pjesma "Moj izbor" - ispričala nam je u jednom dahu Slađana koju je, kaže, posebno oduševilo kada ju je Kedžo zamolio da mu ne persira.

Damir Kedžo i Slađana Sabo/Foto: Privatni album
Damir Kedžo i Slađana Sabo/Foto: Privatni album

- Nemoj mi, molim te, govoriti "Vi", mi smo sada prijatelji - rekao joj je Kedžo. Otkrio joj je da ima dosta prijatelja koji imaju multiplu sklerozu i da točno zna kroz što sve prolazi. To ju je posebno dirnulo. I što je još važnije, podiglo joj samopouzdanje.

- Nisam od njega očekivala tako nešto. Stvarno me dirnuo. Malo je takvih ljudi - rekla nam je Slađana i otkrila kako joj je Kedžo priznao da je ona prva osoba koju je posjetio u obiteljskom domu i nešto otpjevao. 

Dobar osjećaj

- Ovako nešto se čovjeku dogodi jednom u životu. Evo, dogodilo se i meni. Mislim da će me ovaj dobar osjećaj držati još dugo, dugo. I na tome mu hvala - sretna je  Slađana Sabo koja se ovim putem zahvalila i svojoj prijateljici Višnji koja joj je zapravo sve ovo omogućila.

Višnja Kašpar i Damir Kedžo/Foto: Privatni album
Višnja Kašpar i Damir Kedžo/Foto: Privatni album

Damir Kedžo/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Damir Kedžo/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Slađana i Višnja upoznale su se u domu u kojem je bila smještena Višnjina majka. 

- Tamo smo jako puno razgovarale, povezale se i postale prijateljice. Obilazim je svaki dan i pomažem oko svega što joj je potrebno. Zapravo mislim da joj najviše pomažem tako što razgovaram s njom. Zato sam, između ostalog, i organizirala sve ovo s Kedžom jer sam znala da će je to psihički podići. I mislim da sam u tome uspjela. Evo, koliko je dana prošlo od njegovog posjeta, a ona je još uvijek presretna. To mi je bio i cilj - kazala nam je Višnja Kašpar.

Pogledajte kako je izgledao posjet Damira Kedže Daruvarčanki Slađani Sabo: