Fotografija: Članovi daruvarske Udruge Korak dalje s darovima koje im je dostavila direktorica humanitarne organizacije Adra iz Zagreba/Foto: Korak dalje
Članovi daruvarske Udruge Korak dalje s darovima koje im je dostavila direktorica humanitarne organizacije Adra iz Zagreba/Foto: Korak dalje

Udrugu Korak dalje posjetili dobri ljudi i donijeli im hrpu darova

Prvo im je došla direktorica humanitarne organizacije Adra iz Zagreba koja je donijela poklone za odrasle korisnike, a nakon nje su došli daruvarski stolar Saša Šimek i odvjetnica Nataša Ružička s poklonima za djecuDaruvarska udruga "Korak dalje" dobila je uoči božićnih blagdana hrpu prekrasnih poklona za svoje korisnike.

Prema rječima predsjednice udruge, Renate Žukine, prvo ih je 19. prosinca posjetila direktorica humanitarne organizacije Adra iz Zagreba, Slavica Marčeta, koja je donijela poklone za njihove odrasle korisnike poludnevnog boravka.

Korisnici napisali želje

- Prije nekog vremena organizirali smo jednu radionicu s našim odraslim korisnicima na kojoj su oni napisali što bi htjeli dobiti za Božić. Bilo je tu svega, od sata, bora, prijenosnog punjača do igrica. Direktorica Adre im je donijela sve što su poželjeli, a svi su darovi bili personalizirani. Jedino nije uspjela nabaviti božićnu zvijezdu iz Ikee jer je više nije bilo za kupiti. Žena je bila toliko tužna što je ne može nabaviti pa je čak nazvala direktora Ikee da joj provjeri jel im ostala koja zvijezda u skladištu, rekla nam je predsjednica Udruge, Renata Žukina.

Nakon nje, Korakovce su 21. prosinca posjetili Saša Šimek, vlasnik obrta Modelstolarija i odvjetnica Nataša Ružička koji su pak svojim darovima oduševili najmlađe članove udruge Korak dalje.

Rehabilitacijski programi

- Oni su im donijeli hrpu didaktičkih igračaka, društvenih igara i slatkiša. Što da vam kažem, svi su bili izvan sebe od sreće, kaže Renata Žukina.

Udruga „Korak dalje“ osnovana je 2001. godine s ciljem unaprijeđenja izvaninstitucionalne skrbi osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji na području zdravstva, socijalne skrbi i školstva. Program rada koji se na početku bazirao samo na pružanju stručne defektološke pomoći  i organiziranju slobodnog vremena djece i osoba s intelektualnim teškoćama koja su izašla iz sustava obrazovanja, tijekom godina postepeno se proširivao sukladno povećanju potreba za kvalitetnijim rehabilitacijskim programima i udruživanjima roditelja.

________________________________________________

(Tekst je omogućila Udruga Dar-mar kroz projekt "Upoznaj, djeluj, pridruži se" kojeg je financirala Bjelovarsko-Bilogorska županija kroz program projekata i udruga od interesa za BBŽ- u 2020. godini)