Fotografija: Zavičajni muzej u Daruvaru/Foto: Saša Selihar
Galerija
Zavičajni muzej u Daruvaru/Foto: Saša Selihar

U Zavičajnom muzeju Daruvar otvara se izložba "Bedem ljubavi u ratu, bedem ljubavi u miru"

Daruvarski Bedem ljubavi utemeljen je 10. rujna 1991. godine na inicijativu Vesne Dubravec i Zdenke ZvonarekGrad Daruvar poziva sve svoje sugrađane danas, 2. svibnja u 19 sati na otvorenje izložbe povodom Dana Grada. Ovog puta domaćini su članice Udruge Bedem ljubavi.

Daruvarski Bedem ljubavi utemeljen je 10. rujna 1991. na inicijativu Vesne Dubravec i Zdenke Zvonarek.

Nastavili rad u miru

Članice udruge su tijekom ratnih godina kontinuirano pomagale zajednici kroz humanitarni rad i brigu o prognanicima te izbjeglicama na području Daruvara, posjetima vojnim i civilnim stradalnicima Domovinskog rata, izradom i podjelom poklona, pečenjem kolača i posjetom braniteljima na bojišnici. U miru je Bedem ljubavi nastavio svoj humanitarni rad kroz posjete ranjenicima, veteranima, obiteljima stradalih, odavanjem počasti poginulima te njegovanju hrvatskih tradicija i povijesti.

Jedna od pokretačica Bedema Ljubavi Zdenka Zvonarek/Foto: Ivan Gašpar/MojPortal.hr
Jedna od pokretačica Bedema Ljubavi Zdenka Zvonarek/Foto: Ivan Gašpar/MojPortal.hr

Otvorenje će se održati u Galeriji „Eva Fischer“ u Zavičajnom muzeju Daruvar. Izložba je organizirana od strane udruge Bedem ljubavi u suradnji sa Zavičajnim muzejom Daruvar i pod pokroviteljstvom Grada Daruvara te Bjelovarsko-bilogorske županije.

Izložba će biti otvorena do 28. svibnja 2024. godine.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!