Fotografija: Četvrto izdanje Pozdrava ljetu tradicionalno se održava u Planinarskom domu Omanovac/Foto: PD Omanovac
Galerija
Četvrto izdanje Pozdrava ljetu tradicionalno se održava u Planinarskom domu Omanovac/Foto: PD Omanovac

U petak i subotu dođite na Omanovac pozdraviti ljeto, Deki i ekipa složili su luuudi program!

Glazba, zabava, promocije knjiga, kazališna predstava, radionice, voleonteri sa svih strana svijeta... Samo dođite i na Omanovcu se za vikend oslobodite svakodnevnog stresa...
Sljedećeg vikenda u petak 27. i subotu 28. kolovoza na Planinarskom domu Omanovac ponad Pakraca na rasporedu je četvrto izdanje tradicionalnog šumskog festivala „Pozdrav ljetu“ koji i ove godine donosi puno zabave, dobre atmosfere, igre, plesa, odlične glazbe i raznih sadržaja za sve generacije.

<p>Ima li boljeg mjesta za feštu/Foto: FOTOimago</p>

Ima li boljeg mjesta za feštu/Foto: FOTOimago

U dobro poznatom i uvijek gostoljubivom Dekijevom „dvorištu“ na Omanovcu svatko će imati prilike doći na svoje, zabaviti se, uživati u odličnoj glazbi, pogledati predstavu ili sudjelovati na nekoj od promocija knjiga i radionica. Ali prije svega prilika je ovo da provedete dan u prirodi, na otvorenom i da se odmorite od svakodnevnog stresa  i „napunite baterije“ u prekrasnom prirodnom ambijentu koji pruža Omanovac. 

Ovogodišnji „Pozdrav ljetu“ ili skraćeno PLJ će biti održan pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i u partnerstvu s Turističkom zajednicom, a u sklopu „Pakračkog ljeta“. 

Petak – Pub kviz, performansi, koncert

Program počinje u petak u popodnevnim satima kada je na rasporedu Pub kviz na kojem mogu sudjelovati svi koji se prethodno prijave na mail sezame.pr@gmail.com ili na broj moba 099/422-4223. U ekipi može sudjelovati najviše pet igrača.

Tijekom programa u petak bit će održana i promocija stripa Josipa Sršena „Vojna“ te i glazbeni performans dua zanimljivog imena „Marx i Engels“. U petak je za glazbu zadužen Tiho koji će posjetitelje zabaviti uz bezvremene rock hitove i evergreene.

Subota – igraonice, radionice, promocije

U subotu 28. kolovoza je na Omanovcu cjelodnevni program. Posebni gosti ovogodišnjeg PLJ su mlade volonterke i volonteri iz Mozambika, Španjolske, Portugala, Malte, Poljske, Grčke, Njemačke i Italije koji za posjetitelje pripremaju Omanoolympic – poligon s raznim zanimljivim sadržajima i igrama za djecu i mlade, a najavljuju i neke dodatna iznenađenja. 

Tijekom dana će biti održane i razne radionice poput Capoeire, afro-brazilske umjetničke forme koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa, zatim žonglerska radionica koju organiziraju Cirkorama Zagreb, a dugogodišnji prijatelj Omanovca Branko Trajkov Trak, bubnjar poznate grupe „Zabranjeno pušenje“ i ove godine organizira kreativnu bubnjarsku radionicu.

<p>Omanovac je idealan za zabavu i opuštanje/Foto: Mario Barać</p>

Omanovac je idealan za zabavu i opuštanje/Foto: Mario Barać

U subotu su na rasporedu i dvije promocije. Dalibor Talajić će predstaviti svoju knjigu „La Molnar“, priču o Ljiljani Molnar – Talajić, posljednjem velikom verdijanskom sopranu, nezaboravnoj Aidi, divi koja je sedamdesetih godina prošlog stoljeća pjevala u svim najvećim svjetskim opernim kućama i s najslavniji opernim pjevačima.

Pakračanka Ljiljana Babac predstavlja svoju knjigu/slikovnicu „Ježeve kućice 2“, originalan i vrlo zanimljiv nastavak kultne i legendarne priče Branka Ćopića: Nakon ove promocije bit će održana i kazališna predstava za djecu „Ježeva kućica“. 

Na svoje će doći i oni koji sljedeću subotu budu tražili aktivni odmor. Sportska zajednica Grada Pakraca će se predstaviti sa svojim običnim i e-biciklima pa će zainteresirani imati prilike odvesti 6,3 kilometara dugu turu vrlo zanimljive kružne staze oko Omanovca. 

Koncerti bandova iz Osijeka i Zagreba

Kasno popodne i večer proteći će u raznovrsnom glazbenom programu. Uz osječki band „Sing Song Swing“ koji već treću godinu gostuju na PLJ, posjetiteljima će se predstaviti još jedan osječki band i to trio „Munguro“, a iz Zagreba dolazi „Cover band“ s akustičnim obradama popularnih stranih i domaćih hitova. 

<p>U Planinarskom domu Omanovac, a i sa strane u brvnari kod Pokyja, uvijek vlada dobra atmosfera/Foto: MojPortal.hr</p>

U Planinarskom domu Omanovac, a i sa strane u brvnari kod Pokyja, uvijek vlada dobra atmosfera/Foto: MojPortal.hr

Ranijih godina posebno atraktivan i od publike odlično prihvaćen bio je vatreni Fire show by Cirkorama u kojem će posjetitelji moći uživati i ove subote u večernjim satima. 

Uz sve navedeno, posjetitelje sljedećeg vikenda na Omanovcu očekuju i razni promotivni štandovi s ukusnim delicijama, a na kraju podsjetnik da se „Pozdrav ljetu“ organizira i država na nadmorskoj visini od 645 metara pa vas podsjećamo da ne zaboravite ponijeti duge rukave za svježe večernje sate.