
U najluđoj noći uživajte u zanimljivom miksu Garibaldi koktela i Cosmopolitana
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Nakon što je proputovao pola svijeta, Denis Vlahovac vratio se u Daruvar gdje je odlučio pokrenuti vlastiti biznis s koktelima i podići standarde u ugostiteljstvu.
Upravo u Daruvaru došao je na ideju da osnuje Cocktail Empire, agenciju koja unapređuje uslugu ugostiteljskih objekata. Želja mu je da njegovi klijenti osjete ambijent koji je on osjetio prije pet godine svojim prvim ulaskom u svijet koktela u koktel baru "Employees only" u New Yorku.

Ponekad u koktelima želimo imati određeni sastojak koji nam odskače od balansa. Primjerice u ovom koktelu koji je varijanta Campari orange ili Garibaldi koktela te Cosmopolitana. Tu sam htio da naranča bude kiselija ali da ne dodajem limunski sok. Tako da sam naštimao pH vrijednost soka od naranče dodajući mu limunsku kiselinu. Dobijemo isti okus naranče no kiseliji čime možemo dodati zaslađivač i napraviti balans koktela.

U ovom koktelu smo koristili Campari i votku kao bazu kojoj smo dodali sok od naranče i agave sirup uz dodatak aquafabe koji nam je dao pjenu. S obzirom na to da sok od naranče nije dovoljno kiseo da se nosi sa slatkoćom sirupa od agave morali smo mu dodati kiselost, a da usput osjetimo tu svježinu citrusne naranče.
Sastojci (za jednu osobu):
30 ml votke
30ml campari
15ml sirup od agave
30ml soka od naranče kojem je promijenjena pH vrijednost u limunski sok
15ml aquafabe
Kako promijeniti pH vrijednost soku od naranče
Da bi sok od naranče zadržao svoj prepoznatljivi okus no ipak dobio više na kiselosti poput soka od limuna potrebno je na litru soka od naranče dodati 52 grama limunske kiseline i dobro promiješati.
Priprema:
1. Sve sastojke ulijte u šejker
2. Dobro promiješajte bez leda 15-ak sekundi zatim dodajte led i ponovno dobro promiješajte
3. Izlijte u čašu bez leda
4. Ukrasite dehidriranom narančom i uživajte

Igranje okusima nikada ne prestaje! Uživajte u ovom odličnom piću...
Za više recepata zapratite Cocktail Empire by Denis Vlahovac na:
Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!