Fotografija: Foto: Denis Vlahovac i Ana Knežević
Galerija
Foto: Denis Vlahovac i Ana Knežević

U najluđoj noći uživajte u zanimljivom miksu Garibaldi koktela i Cosmopolitana

Igranje okusima nikada ne prestaje! Uživajte u ovom odličnom piću i sretna vam i uspješna Nova 2023. godina, poručuje čitateljima portala Mojportal.hr koktel majstor Denis VlahovacNakon što je proputovao pola svijeta, Denis Vlahovac vratio se u Daruvar gdje je odlučio pokrenuti vlastiti biznis s koktelima i podići standarde u ugostiteljstvu.

Upravo u Daruvaru došao je na ideju da osnuje Cocktail Empire, agenciju koja unapređuje uslugu ugostiteljskih objekata. Želja mu je da njegovi klijenti osjete ambijent koji je on osjetio prije pet godine svojim prvim ulaskom u svijet koktela u koktel baru "Employees only" u New Yorku.

Poziranje na Brooklynskom mostu/ Foto: Privatni album
Poziranje na Brooklynskom mostu/ Foto: Privatni album

Ponekad u koktelima želimo imati određeni sastojak koji nam odskače od balansa. Primjerice u ovom koktelu koji je varijanta Campari orange ili Garibaldi koktela te Cosmopolitana. Tu sam htio da naranča bude kiselija ali da ne dodajem limunski sok. Tako da sam naštimao pH vrijednost soka od naranče dodajući mu limunsku kiselinu. Dobijemo isti okus naranče no kiseliji čime možemo dodati zaslađivač i napraviti balans koktela.

Foto: Denis Vlahovac
Foto: Denis Vlahovac

U ovom koktelu smo koristili Campari i votku kao bazu kojoj smo dodali sok od naranče i agave sirup uz dodatak aquafabe koji nam je dao pjenu. S obzirom na to da sok od naranče nije dovoljno kiseo da se nosi sa slatkoćom sirupa od agave morali smo mu dodati kiselost, a da usput osjetimo tu svježinu citrusne naranče.

Sastojci (za jednu osobu):

30 ml votke

30ml campari

15ml sirup od agave

30ml soka od naranče kojem je promijenjena pH vrijednost u limunski sok

15ml aquafabe

Kako promijeniti pH vrijednost soku od naranče

Da bi sok od naranče zadržao svoj prepoznatljivi okus no ipak dobio više na kiselosti poput soka od limuna potrebno je na litru soka od naranče dodati 52 grama limunske kiseline i dobro promiješati.

Priprema:

1. Sve sastojke ulijte u šejker

2. Dobro promiješajte bez leda 15-ak sekundi zatim dodajte led i ponovno dobro promiješajte

3. Izlijte u čašu bez leda

4. Ukrasite dehidriranom narančom i uživajte

Foto: Denis Vlahovac
Foto: Denis Vlahovac

Igranje okusima nikada ne prestaje! Uživajte u ovom odličnom piću...

Za više recepata zapratite Cocktail Empire by Denis Vlahovac na: 

www.cocktailempire.hr/blog

Instagram

Facebook 

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!