Fotografija: Uvijek originalni/Foto: Gimnazija Daruvar
Galerija
Uvijek originalni/Foto: Gimnazija Daruvar

U Gimnaziji Daruvar maturanti napravili svadbu: "Slavlje učenika i profesora trajalo cijeli tjedan"

U ponedjeljak su organizirali momačku i djevojačku večer pa je većina učenika nosila neki plavi ili ružičasti odjevni predmet. U utorak se pak, održala svečana ceremonija vjenčanja...Posljednji tjedan nastave maturanti diljem Hrvatske provodili su na razne načine, a u Gimnaziji Daruvar već 25 godina održava se originalna tradicija. Njihovi maturanti svake godine odaberu određenu temu i u sklopu toga ukrase školske hodnike. Ove godine tema je bila svadba, a tijekom cijelog tjedna škola je ukrašena i maturanti za ostale učenike pripremaju razna događanja kako bi se svi zajedno zabavili, piše portal Srednja.hr.

Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar

Maturantima je ovaj tjedan posljednji u srednjoškolskom obrazovanju. I dok neki slave samo u petak kada je norijada, u ostatku Hrvatske slavlje maturanata traje nešto dulje, ali i izgleda drugačije. Tako u Gimnaziji Daruvar svih pet dana trajalo je ‘maturantsko slavlje’ i to u sklopu tradicije koju ta škola provodi već 25 godina.

Žele svakoga nasmijati

– Naši maturanti povodom završetka srednje škole posljednji tjedan prirede ostalim učenicima iznenađenje. Svaka generacija odabire svoju temu u skladu s kojom uredi gimnazijski hodnik. Ove godine odabrali smo temu vjenčanja, a prijašnjih su godina bile teme Havaja, noćnog kluba, džungle, mjesta zločina, Danteova pakla itd., ispričala nam je maturanticama Lena Romozi.

Kaže kako je maturantima uređivanje zanimljivo i većina ih to čeka cijelu godinu jer se svi mogu zabaviti. Osim učenika, u uređivanju i organizaciji sudjeluju i profesori koji vole ponekad i zaplesati s maturantima.

– Želimo svakoga nasmijati i svima uljepšati ionako stresan kraj godine. Ovi događaji omogućuju našim učenicima i nastavnicima da se još bolje međusobno povežu. Profesorica Jela uvijek je spremna zaplesati sa školskim kolegama i svojim učenicima, naglasila je maturantica Lena.

Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar

Budući da je hodnik ove godine bio uređen na temu vjenčanja, ovaj tjedan su imali i određeni dress code za učenike i nastavnike. U ponedjeljak su organizirali momačku i djevojačku večer pa je većina učenika nosila neki plavi ili ružičasti odjevni predmet. U utorak se održala svečana ceremonija vjenčanja stoga su se učenici prigodno obukli.

Bračni ugovor

– Maturanti su, naravno, bili glavne face. Imali smo svog matičara, mladence, kumove, djeveruše, lažnu mladu i barjaktare… Čak smo sklopili i ‘bračni ugovor’, a mladenci su dobili besplatni medeni mjesec koje organizira agencija ‘Gimda’. Tako je u utorak rasplesani hodnik zaboravio sve svoje školske probleme, barem na trenutak. Cijeli tjedan puštamo glazbu, poslužujemo sokove ostalim učenicima te tako tradicionalno slavimo završetak srednje škole, ispričala nam je Lena.

U Gimnaziji Daruvar organizirano je i vjenčanje/Foto: Gimnazija Daruvar
U Gimnaziji Daruvar organizirano je i vjenčanje/Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar

Veseli i rasplesani tjedan u Gimnaziji Daruvar završava u petak norijadom. Održat će se na sportskim terenima u blizini gimnazije, a maturanti će sudjelovati u brojim aktivnostima poput povlačenja užeta, školskog pub kviza, sportskim natjecanjima kao i u brzom jedenju šampita.

– Znamo koliko je ovaj tjedan bitan za nas maturante jer ovo su posljednji naši dani u srednjoj školi. Stoga smo se odlučili zajednički zabaviti i usrećiti druge učenike. Najbolji dio svega je kad vidimo smiješak na licima učenika prvih razreda koji se tek upoznaju s našom tradicijom. Oni su oduševljeni i obećavaju da će njihova tema biti još bolja, poručila je maturantica Lena za portal Srednja.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!