Fotografija: Njih troje protiv jedne mrkve. Nije imala šanse.../Foto: Privatni album
Galerija
Njih troje protiv jedne mrkve. Nije imala šanse.../Foto: Privatni album

U Daruvaru slučajno otkrili monstruozno veliku mrkvu, trojica je nisu mogla iščupati

"Morali smo uzeti štihače i budake kako bismo iskopali kanal oko povrća i iščupali čudesnu mrkvetinu", kaže nam Dalibor Horvat
Dalibor Horvat, koji posljednjih godina živi u Lipiku, došao je s prijateljima u Daruvar na radnu akciju. Naime, obiteljsku kuću je trebalo srediti i iznutra i izvana. 

Posao je počeo sa štemanjem pločica u kupaonici koju treba renovirati. Kako se šuta skupljala, tko ju je Horvatov prijatelj RIhta tačkama vozio prema zaraslom vrtu i tamo iskrcavao. No, u jednoj turi zapeo je s tačkama za nešto u zemlji i preokrenuo šutu. 

<p>Budući da je nisu mogli iščupati, morali su je iskopati/Foto: Privatni album</p>

Budući da je nisu mogli iščupati, morali su je iskopati/Foto: Privatni album

Njegov prijatelj Keka odmah mu je priskočio u pomoć.

- Kada su podigli tačke, ugledali su nešto u zaraslom vrtu i kako nisu nisu znali što je to pozvali su mene. Došao sam i ostao u čudu! Pa to je mrkvetina! Pokušali smo je iščupati rukama, ali niti trojica nas nismo mogli. Morali smo uzeti štihače i budake kako bismo iskopali kanal oko povrća i iščupali čudesnu mrkvetinu. Odmah sam kod mame u kući potražio vagu. Pokazala je 1200 grama. Fotografije govore sve - rekao nam je ponosni Dalibor Horvat. 

Ne znamo je li ovo rekordno velika mrkva iz ovog kraja, ali ako se netko može pohvaliti s većom (a ne mora biti ni mrkva), neka nam se slobodno javi na redakcijski mail: redakcija@mojportal.hr. I evo vam još dvije fotografije na uvid... :)

<p>Poziranje s rijetko viđenim trofejom/Foto: Privatni album</p>

Poziranje s rijetko viđenim trofejom/Foto: Privatni album

<p>Vaga je pokazala jedan kilogram i 200 grama/Foto: Privatni album</p>

Vaga je pokazala jedan kilogram i 200 grama/Foto: Privatni album