Fotografija: Dva potpuno drugačija žanra filmova na repertoaru su u daruvarskom kinu/Foto: Pexels
Galerija
Dva potpuno drugačija žanra filmova na repertoaru su u daruvarskom kinu/Foto: Pexels

U daruvarskom kinu pogledajte nastavak horor trilera "Mjesto tišine" i jedan super crtić

A za ljubitelje sinkroniziranih crtića pripremljen je film „Croods: Novo doba“ sinkroniziran na hrvatski jezikPučko otvoreno učilište Daruvar već od danas kreće s kino projekcijama i to dva totalno drugačija filma. Inače, za ovaj vikend bili su planirani radovi, međutim oni su se pomaknuli za tjedan dana kasnije.

- Radovi kreću tek 7. lipnja, a mi dobivamo još jedan kino vikend - poručuju iz kina.

Sinkronizirani crtić „Croods: Novo doba“/Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar
Sinkronizirani crtić „Croods: Novo doba“/Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar

Tako su za ljubitelje sinkroniziranih crtića pripremili film „Croods: Novo doba“ koji je na rasporedu od četvrtka do nedjelje u 19 sati, a radnja filma govori o povratku prapovijesne obitelji Croods koja se do sada susrela s mnogobrojnim nedaćama i opasnostima, ali na ono što ih čeka nikako se nisu mogli pripremiti.

Nova obitelj

Animiranu avanturističku komediju režirao je Joel Crafword koji je i sam dao glas u mnogim animiranim filmovima studija DreamWorks, a producent je Mark Swift. Croodsi traže novo mjesto za život te putuju svijetom u potrazi za sigurnijim mjestom za svoj dom. U svojoj potrazi nailaze na idilično mjesto okruženo zidinama i s jako puno hrane. No tamo nailaze i na novu, puno napredniju obitelj, koja ih se želi riješiti što prije.

Nova obitelj je daleko razvijenija od Croodsa, žive u kući na drvetu, znaju uzgajati hranu, imaju WC, lift i mnoge druge izume koje Croodi nisu nikada vidjeli. Neočekivani obrat natjerat će obje obitelji da surađuju i krenu na pustolovinu života s druge strane zidina. Na tom putu će shvatiti da ih ipak veže puno stvari te da mogu premostiti razlike koje ih razdvajaju.

Horor triler

Drugi film je potpuni kontrast prethodnom, a riječ je o horor trileru „Mjesto tišine 2“ koje se od četvrtka do nedjelje emitira u 21 sat. To je nastavak nadnaravnog, napetog horor trilera Johna Krasinskog - Mjesto tišine iz 2018. godine.

Horor triler „Mjesto tišine 2“/Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar
Horor triler „Mjesto tišine 2“/Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar

Nakon što im je uništen siguran dom, Evelyn (Emily Blunt) i njezino troje djece kreću dalje u nepoznati svijet, u kojem čak i najmanji zvuk znači smrt. Pokušavaju pronaći druge preživjele i proširiti svoja nova saznanja o tome kako ubiti ta stvorenja. Nije poznato odakle su došla, ali odmah nakon invazije na naš planet stali su na vrh prehrambenog lanca.

Novi načini komuniciranja

Reagirali su na bilo koji zvuk i vrlo brzo uništili njegov izvor. Evelynina obitelj je preživjela jer su, između ostalog, zbog svoje najstarije kćeri, svi naučili komunicirati na znakovnom jeziku.

No čak im ni to na kraju nije pomoglo da spase glavu obitelji - otac Lee (John Krasinski) nije preživio otvoreno sučeljavanje s uljezima, a majka Evelyn (Emily Blunt) ostala je sama s troje djece (od kojih je jedno novorođenče).

Nada u spas

Pragmatičnoj ženi jasno je da mogu preživjeti samo uz pomoć drugih preživjelih. Okrnjena obitelj napušta svoju farmu, relativno sigurno utočište zahvaljujući sustavu strogih pravila. Krenuli su na izuzetno opasno hodočašće, na kraju kojeg možda netko čeka da im pomogne.

Tijekom putovanja, međutim, shvaćaju da im opasnost od nepozvanih gostiju s drugog planeta može ugroziti i njihova vlastita vrsta, od koje su očekivali spas. Kao što kaže cinični čovjek (Cillian Murphy), kojem se pridružuju: „Ljudi koji su preživjeli ne zaslužuju biti spašeni“.