Fotografija: Izložba se otvara 6. lipnja u Gradskom muzeju Bjelovar//Foto: Janja Čaisa, Privatni album, Gradski muzej Bjelovar
Galerija
Izložba se otvara 6. lipnja u Gradskom muzeju Bjelovar//Foto: Janja Čaisa, Privatni album, Gradski muzej Bjelovar

U Bjelovar stiže impresivna zbirka Manuele Najman: Razgledajte stotine predmeta posvećenih ABBI!

Knjige, ploče, kazete, CD-i, posteri, majice, nema toga s Abbinim potpisom i znakom čega Manuela nema u svojoj kolekciji koji je počela stvarati kao djevojčica od sedam godina„ABBA – pola stoljeća od Waterlooa“, naziv je izložbe koja se 6. lipnja otvara u Gradskom muzeju Bjelovar. Na njoj će biti izloženi predmeti iz bogate zbirke Gareščanke Manuele Najman koja godinama skuplja sve vezano uz legendarni švedski bend. Knjige, ploče, kazete, CD-i, posteri, majice, nema toga s Abbinim potpisom i znakom čega Manuela nema u svojoj kolekciji koji je počela stvarati kao djevojčica od sedam godina.

Manuela drži ABBA Gold, dar od Riječanina/Foto: Janja Čaisa
Manuela drži ABBA Gold, dar od Riječanina/Foto: Janja Čaisa
Manuela ima pet fascikala punih izrezaka iz novina/Foto: Janja Čaisa
Manuela ima pet fascikala punih izrezaka iz novina/Foto: Janja Čaisa

Iako se o njezinoj velikoj ljubavi prema ABBI već moglo čitati u nekim medijima, pa tako i NA NAŠEM PORTALU, sada će se s impresivnom zbirkom uživo imati priliku upoznati i Bjelovarčani, ali i svi oni koji tijekom ljeta posjete taj grad.

Godišnjica Waterlooa

- Jako sam sretna zbog ove izložbe. Ona je trebala biti postavljena još prije nekoliko godina, ali zbog epidemije covida-19 to smo morali odgoditi taj plan. Lani me ponovno kontaktirala gđa Silvija Sitta iz Gradskog muzeja Bjelovar i ponudila mi da projekt realiziramo ove godine, na 50. obljetnicu Abbinog osvajanja Eurosonga i lansiranja među zvijezde – priča nam Manuela Najman.

Prijedlog je, naravno, objeručke prihvatila te bjelovarskom muzeju ustupila nekoliko stotina različitih predmeta iz svoje kolekcije.

ABBA je radost

- Doma su mi ostala samo dva paketa stvarčica koji su mi naknadno stigli od prijatelja iz Nizozemske i Finske. Moram priznati da mi kuća sada izgleda nekako pusto, pomalo mi nedostaju moje stvari. No, sretna sam što će sve te predmete, koje godinama skupljam i čuvam, vidjeti jako puno ljudi. Osim Bjelovarčana, nadam se da će na izložbu stići i moji Gareščani jer do sada još nisam imala priliku izlagati u svome gradu – kaže naša sugovornica.

Na izložbi će se moći razgledati nekoliko stotina predmeta/Foto: Gradski muzej Bjelovar
Na izložbi će se moći razgledati nekoliko stotina predmeta/Foto: Gradski muzej Bjelovar

Uvjerena je kako će u bjelovarskoj izložbi uživati i veliki i maleni.

- ABBA je radost, uz njihove hitove skakuću i pjevuše i djeca i odrasli, uvjerila sam se u to više puta. Stoga ovim putem pozivam sve koji se tijekom ljeta zateknu u Bjelovaru da svrate u Gradski muzej i pogledaju izložbu – kaže Manuela čija će se zbirka moći razgledati sve do 30. kolovoza.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!