Fotografija: Tatjana s nagradom u društvu supruga, direktora TZ BBŽ i direktorice TZ S. Moslavina/Foto TZ BBŽ
Galerija
Tatjana s nagradom u društvu supruga, direktora TZ BBŽ i direktorice TZ S. Moslavina/Foto TZ BBŽ

Tatjana Balja iz Garešnice najbolja je domaćica turističkog seljačkog domaćinstva u Hrvatskoj

Ne čudi što je nagrada otišla u ruke upravo pčelarici i njezinoj jedinstvenoj ideji i projektu – Prvom hrvatskom hotelu za pčele o kojem su se raspisali i strani medijiNa završnoj večeri Dana hrvatskog turizma u Župi Dubrovačkoj jučer je održana svečana dodjela nagrada najboljim djelatnicima u turizmu 2021. godine.

Pčelarica Tatjana Balja iz Garešnice dobitnica je nagrade „Čovjek – ključ uspjeha“ u kategoriji „Domaćin turističkog seljačkog domaćinstva“.

Tatjana Balja/Foto: Janja Čaisa
Tatjana Balja/Foto: Janja Čaisa

- Tatjana je svojim poduzetničkim duhom, predanim radom i inovativnošću pretvorila OPG Balja u moslavačku mednu oazu. Komunikativna i uvijek spremna za edukaciju, s oduševljenjem će vam prenijeti svoja bogata pčelarska iskustva. Vlasnica je prvoga hrvatskog hotela za pčele gdje pčelarstvo približava ljudima koji nisu pčelari, ali žele imati vlastitu košnicu za koju se brinu na OPG-u Balja, te vlastiti med. Na poziv hrvatskih europarlamentaraca, U Europskom parlamentu predstavila je taj projekt jedinstven u Europskoj uniji, ali i u svijetu – ovako je glasila najava na dodjeli nagrada u Hotelu Sheraton. 

Najava gospođe Tatjane na svečanoj dodjeli u Hotelu Sheraton/ Foto: TZ S. Moslavina
Najava gospođe Tatjane na svečanoj dodjeli u Hotelu Sheraton/ Foto: TZ S. Moslavina

Nakon što je Tatjana preuzela nagradu, počele su pljuštati čestitke na društvenim mrežama. Ponosni i sretni što jedna od ovogodišnjih nagrada Hrvatske turističke zajednice odlazi i u našu županiju. Čestitke su pristizale sa svih strana – od Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije preko sugrađana i kolega iz turizma pa sve do čelnih ljudi županije, župana Marka Marušića i gradonačelnika Josipa Bilandžije. 

Tatjana sa svojim pčelama/Foto: Janja Čaisa
Tatjana sa svojim pčelama/Foto: Janja Čaisa

- Čestitam gospođi Tatjani Balja iz Garešnice na osvojenoj nagradi u Župi Dubrovačkoj na Danima hrvatskog turizma. Čestitke OPG-u Balja, s pčelarskom tradicijom duljom od sto godina – napisao je na svom Facebook profilu župan Marko Marušić uz fotografiju gospođe Tatjane s nagradom, u društvu supruga Domagoja, direktora TZ BBŽ-a Marcela Medaka i direktorice TZ Sjeverna Moslavina Daniele Belak.

Tatjana je dobitnica nagrade Domaćin turističkog seljačkog domaćinstva/ Foto: TZ S. Moslavina
Tatjana je dobitnica nagrade Domaćin turističkog seljačkog domaćinstva/ Foto: TZ S. Moslavina

Ne čudi što je nagrada otišla u ruke upravo pčelarici i njezinoj jedinstvenoj ideji i projektu – Prvom hrvatskom hotelu za pčele o kojem su se raspisali i strani mediji. Supružnici Tatjana i Domagoj Balja velikim entuzijazmom i ljubavi prema onome što rade podižu letvicu u kvaliteti i kreiranju pčelarskih turističko-edukativnih sadržaja.

Ponosni i sretni da je njihov rad prepoznat na državnoj razini/Foto: TZ S. Moslavina
Ponosni i sretni da je njihov rad prepoznat na državnoj razini/Foto: TZ S. Moslavina

- Ova nagrada mi predstavlja krunu na sva ostala priznanja koja sam dobila do sada, jer ovaj puta se radi o elitnoj nagradi Hrvatske turističke zajednice. Nakon reportaže Reutersa o našem OPG-u i novih klijenata iz Londona, Praga i Belgije, kao i emitiranja priloga o nama po čitavom svijetu, znala sam da smo postali poznati daleko izvan granica naše predivne Garešnice i Hrvatske. Nakon osvojene nagrade očekujem samo daljnji trud i zalaganje na promociji seoskog turizma u našem gradu Garešnici, te da svi konačno shvatimo da imamo što ponuditi svijetu, samo to sami moramo više cijeniti – rekla nam je Tatjana Balja.

Supružnici Balja u Hotelu Sheraton u Dubrovniku prije dodjele nagrada/Foto TZ S. Moslavina
Supružnici Balja u Hotelu Sheraton u Dubrovniku prije dodjele nagrada/Foto TZ S. Moslavina

Upravo je garešnička Turistička zajednica Sjeverna Moslavina, na čelu s direktoricom Danielom Belak, uz potporu Turističke zajednice BBŽ-a, nominirala Tatjanu za nagradu. Oni su prepoznali svoj turistički biser i promoviraju ga izvan granica grada i županije.

- Drago mi je što su i drugi prepoznali rad OPG Balja i to u velikoj konkurenciji na državnoj razini. OPG Balja je u svim našim lokalnim turističkim ponudama. Uvijek su spremni i rado će se odazvati na svaku akciju. Inovativni, komunikativni i u stanju zainteresirati goste iz zemlje i inozemstva. Trud se isplatio i nastavljamo dalje s novim projektima – rekla nam je direktorica TZ Sjeverna Moslavina. 

Čestitamo Tatjani i OPG-u Balja te im želimo još puno zanimljivih mednih projekata i nagrada.

O OPG Balja već smo pisali, a više možete pročitati OVDJE.