Fotografija: Iako će mnogi reći kako ovakav poklon nije originalan, vjerujemo kako će taj dar svaku ženu raznježiti/Foto:Daruvarske toplice
Galerija
Iako će mnogi reći kako ovakav poklon nije originalan, vjerujemo kako će taj dar svaku ženu raznježiti/Foto:Daruvarske toplice

Stručnjaci za hortikulturu Daruvarskih toplica prodaju cvijeće po super cijenama

Prilikom kupnje obavezna je dezinfekcija ruku i nošenje maske, pridržavanje distance od dva metra te plaćanje po mogućnosti karticamaCvijeće je od davnina bogatstvom svojih oblika, mirisa i boja privlačilo pažnju čovjeka.

Svojom je ljepotom poticalo njegovu maštu i na razne mu načine upotpunjavalo život. Mnoge su legende vezane uz cvijeće i kroz povijest pripisivana su mu svakojaka značenja i simbolika. Pravi ljubitelji prirode i njezine ljepote rijetko će ostati ravnodušni na ljepotu kojom odiše svaki cvijet.

Priroda i život

Svakom domu i vrtu je uvijek dobrodošla neka biljka, ona je to što podsjeća na prirodu i život, ono što nas uvijek nanovo razveseli svojim cvjetovima i bojama.

Stoga vam stručnjaci za hortikulturu i floristiku Daruvarskih toplica nude sobno bilje iz vlastite proizvodnje po vrlo povoljnim cijenama, već od 10 kuna po komadu, a imaju i rasprodaju maćuhica po cijeni od jedne kune po komadu.

Ovo cvijeće možete kupiti po vrlo povoljnim cijenama/Foto:Daruvarske toplice
Ovo cvijeće možete kupiti po vrlo povoljnim cijenama/Foto:Daruvarske toplice

Prema riječima voditeljice odsjeka hortikulture Daruvarskih toplica, Senke Janček, mini maćuhice traju dulje od običnih maćuhica, otpornije su i bolje podnose niske temperature. Zahvaljujući njihovoj otpornosti, nije ih potrebno dodatno zaštititi kada nastupe zimski dani. Cvatu od ožujka do rujna, neovisno o vremenskim uvjetima. Mini maćuhice posebne su po nešto sitnijim cvjetovima tamnoplave i ljubičaste boje. Cvjetovi mogu biti i u drugim bojama kao što je žuta, narančasta ili crvena, no rjeđe. Najčešće se sade u kombinaciji s ostalim ukrasnim cvijećem poput tulipana, narcisa i sličnih biljaka.

Maćuhice prodaju po cijeni od jedne kune po komadu/Foto:Daruvarske toplice
Maćuhice prodaju po cijeni od jedne kune po komadu/Foto:Daruvarske toplice

- Iz vlastite proizvodnje kod nas možete kupiti sobno i vanjsko bilje po vrlo povoljnim cijenama, već od 10 kuna po komadu, a za Dan žena možete raznježiti svoju bolju polovicu buketom cvijeća - kaže nam Senka Janček i dodaje kako se bave i kreativnim zamotavanjem buketa.

Foto: Daruvarske toplice
Foto: Daruvarske toplice

Prodaja se obavlja uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, odnosno prilikom kupnje obavezna je dezinfekcija ruku i nošenje maske, pridržavanje distance od dva metra te plaćanje po mogućnosti karticama.

Radno vrijeme

- Za vrijeme lockdowna, isključivo smo održavali povijesni Lječilišni perivoj- Julijev park. Uzgajali smo i pripremali sadnice za proljetnu sadnju, od sjetve do sadnje na cvjetne gredice te sezonsko održavanje - rekla nam je Senka Janček ističući kako je način uzgoja svake pojedine vrste sadnog materijala iz vlastitog sjemenja ili reznicama, a ovisno o vrsti i namjeni, svaka biljka se uzgaja za to određeno vrijeme i na drugačiji način.

Stručnjakinje za hortikulturu Daruvarskih toplica prave prekrasne bukete/Foto:Daruvarske toplice
Stručnjakinje za hortikulturu Daruvarskih toplica prave prekrasne bukete/Foto:Daruvarske toplice

Radno vrijeme hortikulture je od ponedjeljka do petka od 8 do 10 sati u prodajnom prostoru staklenika hortikulture Daruvarskih toplica, a na Dan žena radit će od 8 do 12 sati.