Sočna sirova torta od indijskih oraščića s vanilijom i jagodama
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Nedavno smo ih predstavili u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj tjedan su vam pripremile nešto posebno - milkshakeicu!
Ako ste ikada pripremali sirove torte od indijskih oraščića, niste mogli ne primijetiti koliko okusom podsjećaju na mliječne proizvode. Ako ih još nikada niste pripremali, vrijeme je da im date šansu! Ovo je jedna za sve ljubitelje milkshakea, i za sve one koji se ne mogu odlučiti je li im draži klasični od vanilije ili od jagoda – kombinacija osvaja na prvu, a idealna je i za sve koji izbjegavaju mliječne proizvode.
Za podlogu:
▪ 150 g mljevenih prepečenih lješnjaka
▪ 100 g paste od datulja
▪ 30 g kokosovog ulja
▪ 20 g rogača u prahu
Sve sastojke izmiješajte i formirajte tijesto. Utisnite ga u manji kalup i stavite u frižider.
Za kremu:
▪ 300 g indijskih oraščića (prelijte ih kipućom vodom, ostavite nekoliko sati, pa posušite)
▪ 1 konzerva kokosovog mlijeka (čvrsti dio, i malo tekućeg za lakše blendanje)
▪ 75 g kokosovog ulja
▪ 50 g agavinog sirupa
▪ 1 žlica ekstrakta vanilije
▪ 150 g jagoda
Sve sastojke (osim jagoda) blendajte do fine kreme. Pola prelijte preko podloge i stavite nazad u frižider, a u drugu polovinu ubacite jagode i zblendajte, pa prelijte preko prve kreme. Stavite u frižider i ostavite nekoliko sati, a najbolje preko noći.