Fotografija: Nova poslastica sestara Klobučar :)
Galerija
Nova poslastica sestara Klobučar :)

Sočna sirova torta od indijskih oraščića s vanilijom i jagodama

Ovo je jedna za sve ljubitelje milkshakea, i za sve one koji se ne mogu odlučiti je li im draži klasični od vanilije ili od jagoda – kombinacija osvaja na prvu...Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Nedavno smo ih predstavili u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj tjedan su vam pripremile nešto posebno - milkshakeicu!

Martina i Matea Klobučar
Martina i Matea Klobučar

Ako ste ikada pripremali sirove torte od indijskih oraščića, niste mogli ne primijetiti koliko okusom podsjećaju na mliječne proizvode. Ako ih još nikada niste pripremali, vrijeme je da im date šansu! Ovo je jedna za sve ljubitelje milkshakea, i za sve one koji se ne mogu odlučiti je li im draži klasični od vanilije ili od jagoda – kombinacija osvaja na prvu, a idealna je i za sve koji izbjegavaju mliječne proizvode.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Za podlogu:

▪ 150 g mljevenih prepečenih lješnjaka

▪ 100 g paste od datulja

▪ 30 g kokosovog ulja

▪ 20 g rogača u prahu

Sve sastojke izmiješajte i formirajte tijesto. Utisnite ga u manji kalup i stavite u frižider.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Za kremu:

▪ 300 g indijskih oraščića (prelijte ih kipućom vodom, ostavite nekoliko sati, pa posušite)

▪ 1 konzerva kokosovog mlijeka (čvrsti dio, i malo tekućeg za lakše blendanje)

▪ 75 g kokosovog ulja

▪ 50 g agavinog sirupa

▪ 1 žlica ekstrakta vanilije

▪ 150 g jagoda

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Sve sastojke (osim jagoda) blendajte do fine kreme. Pola prelijte preko podloge i stavite nazad u frižider, a u drugu polovinu ubacite jagode i zblendajte, pa prelijte preko prve kreme. Stavite u frižider i ostavite nekoliko sati, a najbolje preko noći.