Fotografija: Sprema se slatko terezijansko natjecanje/Foto: TZ Bilogora-Bjelovar, Martina Čapo
Galerija
Sprema se slatko terezijansko natjecanje/Foto: TZ Bilogora-Bjelovar, Martina Čapo

SLATKO NATJECANJE Tko će ove godine na Terezijani napraviti najbolji Caričin medenjak?

"Na ovom natjecanju nije važna pobjeda. Važno je druženje, zabava, razmjena iskustava", kaže prošlogodišnja pobjednica Edita SabolovićI ove godine u sklopu Terezijane održat će se natjecanje u pripravljanju medenjaka i kolača s medom, poznato kao Caričin medenjak. Javiti se mogu svi, i oni koji su u pečenju kolača pravi profesionalci, ali i oni koji slastice spravljaju samo ih hobija.

Slastica kojoj je teško odoljeti/Foto: TZ BIlogora-Bjelovar
Slastica kojoj je teško odoljeti/Foto: TZ BIlogora-Bjelovar

Da je riječ o događanju koje nikako ne bi trebalo zaobići, tvrdi prošlogodišnja pobjednica natjecanja, poznata bjelovarska majstorica za kolače Edita Sabolović.

Tajna receptura

- Na ovom natjecanju nije važna pobjeda. Važno je druženje, zabava, razmjena iskustava. Nitko ne zna sve i jedni od drugih uvijek možemo nešto naučiti – poručuje Edita koja će se, otkriva, i ove godine natjecati na Caričinom medenjaku. S obzirom da će medenjake peći po istoj recepturi, tajnu pobjede za sada ne otkriva, no ne bi joj bilo žao, kaže, da ovoga puta pobijedi netko drugi.

Edita Sabolović kaže kako je natjecanje sjajna prilika za zabavu i učenje/Foto: Martina Čapo
Edita Sabolović kaže kako je natjecanje sjajna prilika za zabavu i učenje/Foto: Martina Čapo

A hoće li netko uspjeti ispeći bolje medenjake od nje, znat ćemo 15. lipnja, za koji je zakazano slatko natjecanje. Ono će se odvijati u dvije kategorije. Uz već spomenuti carski medenjak, birat će se i najbolji kolač s medom.

Zabava zagarantirana

Svi zainteresirani moraju ispuniti prijavnicu koja se nalazi OVDJE te se iduće subote u 10 sati pojaviti kod Gradskog muzeja Bjelovar sa svojim natjecateljskim kolačima. Ako i ne odnesu pobjedu, neka im se bude žao jer će se, ako je vjerovati prošlogodišnjim natjecateljima, sigurno zabaviti i naučiti nešto novo.

Prijaviti se može bilo tko/Foto: TZ Bilogora-Bjelovar
Prijaviti se može bilo tko/Foto: TZ Bilogora-Bjelovar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!