

Sprema se slatko terezijansko natjecanje/Foto: TZ Bilogora-Bjelovar, Martina Čapo




SLATKO NATJECANJE Tko će ove godine na Terezijani napraviti najbolji Caričin medenjak?
"Na ovom natjecanju nije važna pobjeda. Važno je druženje, zabava, razmjena iskustava", kaže prošlogodišnja pobjednica Edita Sabolović
I ove godine u sklopu Terezijane održat će se natjecanje u pripravljanju medenjaka i kolača s medom, poznato kao Caričin medenjak. Javiti se mogu svi, i oni koji su u pečenju kolača pravi profesionalci, ali i oni koji slastice spravljaju samo ih hobija.
Da je riječ o događanju koje nikako ne bi trebalo zaobići, tvrdi prošlogodišnja pobjednica natjecanja, poznata bjelovarska majstorica za kolače Edita Sabolović.
Tajna receptura
- Na ovom natjecanju nije važna pobjeda. Važno je druženje, zabava, razmjena iskustava. Nitko ne zna sve i jedni od drugih uvijek možemo nešto naučiti – poručuje Edita koja će se, otkriva, i ove godine natjecati na Caričinom medenjaku. S obzirom da će medenjake peći po istoj recepturi, tajnu pobjede za sada ne otkriva, no ne bi joj bilo žao, kaže, da ovoga puta pobijedi netko drugi.
A hoće li netko uspjeti ispeći bolje medenjake od nje, znat ćemo 15. lipnja, za koji je zakazano slatko natjecanje. Ono će se odvijati u dvije kategorije. Uz već spomenuti carski medenjak, birat će se i najbolji kolač s medom.
Zabava zagarantirana
Svi zainteresirani moraju ispuniti prijavnicu koja se nalazi OVDJE te se iduće subote u 10 sati pojaviti kod Gradskog muzeja Bjelovar sa svojim natjecateljskim kolačima. Ako i ne odnesu pobjedu, neka im se bude žao jer će se, ako je vjerovati prošlogodišnjim natjecateljima, sigurno zabaviti i naučiti nešto novo.
Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!



