Fotografija: Sestre Klobučar otkrile su nam recept za domaće granule s tamnom čokoladom/Foto: Martina Klobučar
Galerija
Sestre Klobučar otkrile su nam recept za domaće granule s tamnom čokoladom/Foto: Martina Klobučar

Savršeno zdrav doručak kojeg možete napraviti bez imalo muke

Puno je razloga zašto nismo fanovi kupovnih müsli pahuljica – osim što sadrže previše šećera, obično su i dosta skupe, ako usporedite s domaćim varijantama, za koju vam neće trebati više od pola sataSestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Nedavno smo ih predstavili u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj tjedan su vam pripremile nešto posebno - choc nut granolu!

Kreativne i pametne sestre Matea i Martina Klobučar/Foto:privatni album
Kreativne i pametne sestre Matea i Martina Klobučar/Foto:privatni album

Puno je razloga zašto nismo fanovi kupovnih müsli pahuljica – osim što sadrže previše šećera, obično su i dosta skupe, ako usporedite s domaćim varijantama, za koju vam neće trebati više od pola sata. U zatvorenoj posudi domaća granola može stajati jako dugo, pa se neko vrijeme nećete morati brinuti što pripremati za doručak.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Trebat će vam:

▪ 250 g zobenih pahuljica

▪ 15 g kakaa

▪ 75 g sjeckanih badema

▪ 75 g sjeckanih lješnjaka

▪ 75 g sjeckanih oraha

▪ prstohvat soli

▪ 1 žličica cimeta

▪ 25 g kokosovog ulja

▪ 150 g meda (ili javorovog/agavinog sirupa)

▪ 50 g sjeckane tamne čokolade

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Zobene prvo pomiješajte s kakaom, pa im dodajte sjeckane orašaste plodove (ako neke orašaste ne volite, slobodno zamijenite drugima). Dodajte sol i cimet, pa prelijte medom i otopljenim kokosovim uljem. Dobro izmiješajte da se sve poveže, a na kraju umiješajte komadiće tamne čokolade. Prebacite na pleh prekriven papirom za pečenje, pa pecite na 160°C oko 20 minuta. Nakon pečenja ostavite da se skroz dobro ohladi u plehu, a zatim lagano izlomite rukama i prebacite u posudu koju ćete držati zatvorenu, da granola ne navuče vlagu.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Sve dosadašnje recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Instagram profilu @kao kuham