Savršeno mekani i sočni proteinski čupavci koje više nikada nećete poželjeti mijenjati klasičnima
Vjerujemo da će se svi ljubitelji kokosa složiti da su čupavci desert s kojim ne možete pogriješiti, a mi smo se poigrale klasičnom verzijom
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Prije nekoliko mjeseci smo ih predstavili u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj tjedan su vam pripremile nešto posebno - proteinske čupavce!
Vjerujemo da će se svi ljubitelji kokosa složiti da su čupavci desert s kojim ne možete pogriješiti, a mi smo se poigrale klasičnom verzijom i uspjele dobiti savršeno meke i sočne čupavci koje više nikada nećete poželjeti mijenjati klasičnima.
Trebat će vam:
▪️ 2 jaja
▪️ 30 g eritrita
▪️ ekstrakt vanilije (na vrh noža, ili 1 žličica ako koristite tekući ekstrakt)
▪️ 70 g kokosovog brašna (pravog brašna, ne mrvica)
▪️ 60 g proteina (od vanilije ili od kokosa)
▪️ 250 ml kokosovog mlijeka, ili drugog po želji
▪️ 40 g kokosovog ulja
Jaja i eritrit izmiksajte, dodajte ekstrakt vanilije, pa naizmjence dodajte brašno pomiješano s proteinima te mlijeko, sve dok se ne formira fina smjesa. Zatim dodajte otopljeno kokosovo ulje i dobro izmiksajte. Pecite u kalupu 18x18 cm obloženom papirom za pečenje otprilike 25 minuta.
Za čokoladnu glazuru:
▪ 100 g tamne čokolade (80% kakaa)
▪️ 10 g kokosovog ulja
Dodatno:
▪️ kokosove mrvice
Kad se biskvit ispeče, ostavite ga da se prohladi, pa razrežite na kocke jednake veličine. Svaku utopite u čokoladnoj glazuri, a zatim uvaljajte u kokosove mrvice, pa ostavite da se dobro ohladi na sobnoj temperaturi. Nama je ispalo 16 čupavaca.