Fotografija: Čupavci sestara Klobučar idealni su desert za vruće ljetne dane, zdravi su i lagani/Foto: Martina Klobučar
Galerija
Čupavci sestara Klobučar idealni su desert za vruće ljetne dane, zdravi su i lagani/Foto: Martina Klobučar

Savršeno mekani i sočni proteinski čupavci koje više nikada nećete poželjeti mijenjati klasičnima

Vjerujemo da će se svi ljubitelji kokosa složiti da su čupavci desert s kojim ne možete pogriješiti, a mi smo se poigrale klasičnom verzijom




Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Prije nekoliko mjeseci smo ih predstavili u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj tjedan su vam pripremile nešto posebno - proteinske čupavce!

Vjerujemo da će se svi ljubitelji kokosa složiti da su čupavci desert s kojim ne možete pogriješiti, a mi smo se poigrale klasičnom verzijom i uspjele dobiti savršeno meke i sočne čupavci koje više nikada nećete poželjeti mijenjati klasičnima.

<p>Foto: Martina Klobučar</p>

Foto: Martina Klobučar

Trebat će vam:

▪️ 2 jaja

▪️ 30 g eritrita

▪️ ekstrakt vanilije (na vrh noža, ili 1 žličica ako koristite tekući ekstrakt)

▪️ 70 g kokosovog brašna (pravog brašna, ne mrvica)

▪️ 60 g proteina (od vanilije ili od kokosa)

▪️ 250 ml kokosovog mlijeka, ili drugog po želji

▪️ 40 g kokosovog ulja

Jaja i eritrit izmiksajte, dodajte ekstrakt vanilije, pa naizmjence dodajte brašno pomiješano s proteinima te mlijeko, sve dok se ne formira fina smjesa. Zatim dodajte otopljeno kokosovo ulje i dobro izmiksajte. Pecite u kalupu 18x18 cm obloženom papirom za pečenje otprilike 25 minuta.

<p>Foto: Martina Klobučar</p>

Foto: Martina Klobučar

Za čokoladnu glazuru:

▪ 100 g tamne čokolade (80% kakaa)

▪️ 10 g kokosovog ulja

<p>Foto: Martina Klobučar</p>

Foto: Martina Klobučar

Dodatno:

▪️ kokosove mrvice

Kad se biskvit ispeče, ostavite ga da se prohladi, pa razrežite na kocke jednake veličine. Svaku utopite u čokoladnoj glazuri, a zatim uvaljajte u kokosove mrvice, pa ostavite da se dobro ohladi na sobnoj temperaturi. Nama je ispalo 16 čupavaca.

<p>Foto: Martina Klobučar</p>

Foto: Martina Klobučar