Fotografija: Sajam kreativnosti bit će prepun aktivnosti/ Foto: TZP Južna Bilogora
Galerija
Sajam kreativnosti bit će prepun aktivnosti/ Foto: TZP Južna Bilogora

Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu: "Djeca će se zabaviti, a roditelji vratiti u djetinjstvo"

Kako bi upoznali mjesto rođenja Mate Lovraka, po Velikom Grđevcu će cijeli dan voziti besplatni turistički vlakić. Sajam će završiti originalnim vatrenim showom „Vatrena Matylda“„Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može!“

Ova svima poznata pjesma o zajedništvu asocijacija je na film „Vlak u snijegu“ iz kojeg su lokomotiva i vagoni kulisa za dječju igru u Kulturnom centru Mato Lovrak.

Lovrakovi dani

U Velikom Grđevcu, u sklopu Kulturnog centra Mato Lovrak 18. i 19. svibnja 2024. godine održat će se Sajam kreativnosti.

- Događanje će roditelje vratiti u djetinjstvo, a djeca će imati nepresušne izvore zabave za razvijanje mašte. Sajam će u subotu 18. svibnja u 11 sati otvoriti povorka djece OŠ Mato Lovrak i Dječjeg vrtića Slatki Potok koja će obučeni u dječje bilogorske narodne nošnje, u pratnji puhačkog orkestra Bjelovar, od zgrade Osnovne škole do Centra prikazati scenu „Svatovi“ iz filma Vlak u snijegu. U 11:30 sati Općina Veliki Grđevac predaje ključeve djeci i otvara Lovrakove dane kulture te se Sajam kreativnosti svečano otvara - najavljuju organizatori.

žSajam kreativnosti bit će prepun aktivnosti/ Foto: TZP Južna Bilogora
žSajam kreativnosti bit će prepun aktivnosti/ Foto: TZP Južna Bilogora

U Centru se nalazi replika lokomotive s vagonima iz filma koja je trenutno pod zaštitom. No, zato je izvrsna kulisa za vesele dječje igre i radionice koje će se održavati ispred nje. Točno u podne na tom će mjestu dramska skupina Osnovne škole izvesti glazbeno-scenski prikaz scena iz filma. Prostor Centra bit će podijeljen na tri zone – Zonu kreativnosti, Zonu zabave i Zonu znanja.

- U Zoni kreativnosti očekuju vas brojni štandovi s kreativnim radovima, a gdje će se održavati i brojne radionice od modeliranja balona, facepaintinga i žongliranja do hula hopa i vožnje monocikla. Ove godine u goste dolazi Festival igračaka iz Ivanić-Grada koji će u Zoni zabave ispred Mlina svojim zabavnim aktivnostima poput utrke drvnim konjićima, gumi gumija i alke na tatinim leđima postaviti i BRICK BY BRICK izložbu znamenitih hrvatskih građevina i Indijansko selo. Zona znanja bit će u sjenici u kojoj pokažite svoje sudjelovanjem u pub kvizu o Mati Lovraku, dok odrasli uče kako od svojih starih traperica napraviti torbu. Ponesite jedne sa sobom, napravite novi i jedinstveni uporabni predmet i – reciklirajte! - apeliraju organizatori.

Hodači na štulama

Djeca će moći izraziti i svoje slikarske sposobnosti u atelieru na otvorenom, a odrasli u Likovnoj koloniji gdje će moći naslikati scene iz filmova Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice.

Popodnevne aktivnosti s visina će pratiti zanimljivi hodači na štulama. Kako bi upoznali mjesto rođenja Mate Lovraka, po Velikom Grđevcu će cijeli dan voziti besplatni turistički vlakić. Stručni vodiči provest će posjetitelje po Lovrakovom centru i povesti ih u razgledavanje Mlina i Staze prijatelja prirode. Sajam će završiti originalnim vatrenim showom „Vatrena Matylda“ u nedjelju u 18 sati. Središnji vikend u svibnju rezervirajte za igru i zabavu uz čudesni svijet kreativnosti i mašte u Velikom Grđevcu!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!