Fotografija: Foto: TZ Daruvar-Papuk
Galerija
Foto: TZ Daruvar-Papuk

Rockabilly festival otvara se unikatnom izložbom: "Daruvarska rockabilly suknja novi je suvenir"

„It's not rocket science, it's just rockabilly“ edukativna je izložba o povijesti rockabillyja, a na njoj će organizatori predstaviti i novi suvenir – daruvarsku rockabilly suknjuDARUVAR – Za samo dva dana počinje daruvarski Two days - Rockabilly plays festival. Osim izvrsnih koncerata rockabilly izvođača, očekuju vas besplatne retro frizure i šminkanje​, zabavne plesne radionice za najmlađe, uglancani old-timeri​, ali i nešto novo i sasvim drugačije.

Foto: TZ Daruvar-Papuk
Foto: TZ Daruvar-Papuk

Naime, ove godine organizatori su odlučili posjetiteljima pružiti još više zabarockabillyvih sadržaja pa su u organizaciju Two days - Rockabilly plays festivala uključili i Zavičajni muzej Daruvar, koji se nalazi u Dvorcu Janković i u kojem će po prvi puta danas biti predstavljena rockabilly izložba pod nazivom „It's not rocket science, it's just rockabilly“. Riječ je o edukativnoj izložbi o povijesti rockabillyja.

Akustična svirka

- Otvorenje izložbe bit će ujedno i otvorenje festivala kada ćemo predstaviti i već spominjani suvenir – daruvarsku rockabilly suknju, kažu iz Turističke zajednice Daruvar-Papuk.

Foto: TZ Daruvar-Papuk
Foto: TZ Daruvar-Papuk

Nakon izložbe, svi će moći uživajte u akustičnoj svirci benda The Cat Paws.

Podsjetimo, u Hrvatskoj, nijedan rockabilly festival nema svoj suvenir po kojem su prepoznatljivi i po kojem se razlikuju od drugih. ​Daruvar tu želi biti drugačiji.

Dizajnerska kreacija

- Daruvarska rockabilly suknja posebna je po tome što se kroz eleganciju, na kojoj je naglasak cijele rockabilly ere, pojavljuju i motivi naše destinacije. Glavni motiv suknje su ginko listovi koji asociraju na najstarije daruvarsko Ginko stablo u Hrvatskoj, a uz listove ginka na suknji je vidljiv motiv Dvorca Janković (simbola našeg grada) te prepoznatljiv motiv ždrala (po kojem je Daruvar i dobio ime).​

Foto: TZ Daruvar-Papuk
Foto: TZ Daruvar-Papuk

Dizajnersku kreaciju daruvarske rockabilly suknje upotpunjuju motivi Centralnog blatnog kupališta u Julijevom parku te Glazbenog paviljona koji datira iz 18. stoljeća.​ Vjerujemo da će u njoj svoj magični „stroll“ zaplesati brojne poklonice rockabillyja! Vidimo se na rockabilly festivalu dobrih vibracija u Daruvaru, poručuju iz TZ-a.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku