Fotografija: Foto: Predrag Uskoković i MojPortal
Galerija
Foto: Predrag Uskoković i MojPortal

Rezervirajte dan za daruvarski Ginko sajam: "Ždralice pripremaju nova iznenađenja"

Tri radionice, bramborci za sve, besplatan ulaz u Zavičajni muzej tek su dio bogatog programa kojeg pripremaju daruvarske Ždralice. Ujedno pozivaju sve da na vrijeme prijave sudjelovanje na radionicamaUdruga Ždralice Daruvar i Turistička zajednica Daruvar-Papuk kao partner manifestacije, 7. listopada organiziraju 3. Ginko sajam, koji će se i ovoga puta održati ispod krošnje veličanstvenog ginko stabla, u perivoju Zavičajnog muzeja Daruvar.

Kako otkrivaju daruvarske Ždralice, bit će tu puno zanimljivosti kao i na prethodna dva sajma - štandovi s rukotvorinama kreativaca, radionice za velike i male, oslikavanje lica, a bit će i nekih novih iznenađenja.

Torba a la daruvarski prsluk

Više o svemu otkrila nam je Suzana Lipovac, predsjednica Udruge Ždralice Daruvar.

Kod Ane Boroš Bosanac lani je bila najveća gužva/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Kod Ane Boroš Bosanac lani je bila najveća gužva/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Ždralice Daruvar
Foto: Ždralice Daruvar

- Jako se veselimo svim izlagačima, besplatnom posjetu Zavičajnom muzeju, besplatnom oslikavanju lica, a svakako i besplatnim, veselim i kreativnim radionicama. Požurite s prijavama za radionice, kao što znate, broj mjesta je ograničen, kazala nam je Suzana koju smo odmah na početku upitali kakve sve radionice pripremaju za ovogodišnji sajam.

Inače, ove se godine održavaju tri radionice i vodit će ih člnice Udruge Ždralice.

Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

- Jedna radionica je za odrasle i nju smo nazvali "Torba a la daruvarski prsluk" budući da smo se zadnjih godina bavili izradom daruvarskog prsluka. Torba će biti od materijala od kojeg se radi prsluk s modernim dodacima. Uz nju, imat ćemo i dvije radionice za djecu. Jedna će biti Ginko čestitika i u nju se mogu uključiti sva djeca od 7 do 12 godina te Neobični ginko. To će biti slika nastala kombinacijom raznih tehnika. Naveli smo dob od 7 do 77 godina. Često nas pitaju mogu li doći mama i dijete ili baka i dijete pa bi ovo mogla biti radionica na koju može doći više članova iste obitelji, ali i djeca samostalno, pojašnjava Lipovac i dodaje kako će svi posjetitelji besplatno moći posjetiti Zavičajni muzej.

Ginko kao vječita inspiracija

- I ove godine čeka nas sve zajedno sličan koncept manifestacije na kakav smo naviknuli Daruvarčane i sve posjetitelje. No, naravno, bit će tu i pokoje iznenađenje. Ono što je već uobičajeno, to su izložbeni štandovi naših lokalnih kreativaca. Sudjelovat će Udruga Korak dalje, Pink Dots, MB Candie art, Likovna grupa DA, Učenička zadruga Sedmikraska ČŠ, Tehnička škola Daruvar i što nam je novo - ČB Doljani čiji članovi će za sve posjetitelje peći bramborke, otkriva nam Suzana Lipovac ovogodišnje iznenađenje i dodaje kako im je ginko vječita inspiracija za sve što rade.

Štand udruge Korak dalje/Foto: Predrag Uskoković
Štand udruge Korak dalje/Foto: Predrag Uskoković
Polaznici radionice
Polaznici radionice "Razigrani okvir" koju je vodila Suzana Štefanac/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Dodala je kako se bramborci neće naplaćivati već će svi koji to žele moći ostaviti donaciju.

- Bit će puno zanimljivih stvari koje će posjetitelji moći vidjeti, ali naravno, moći će kupiti i ono što im se svidi i ponijeti to kući kao uspomenu. Važno je reći i kako su prijave za radionice u tijeku i bit će otvorene sve do popunjavanja mjesta. Pa molimo ljude da se na vrijeme jave i osiguraju svoje mjesto, zaključuje Suzana Lipovac.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!