Fotografija: Prof. psihologije Elizabeta Sabljić/Foto: Tomislav Kukec/MojPortal
Prof. psihologije Elizabeta Sabljić/Foto: Tomislav Kukec/MojPortal

Psihologinja Elizabeta Sabljić danas u Bjelovaru otkriva kako se nositi s brigama

Daruvarska profesorica psihologije poznata je zbog uvijek dobro posjećenih predavanja, a ovog će se puta posvetiti brigama i njihovom utjecaju na mentalno zdravljeSvaki je novi dan nova nepoznanica – nova prilika… ili možda nova prijetnja da nešto krene naopako?

Nije uvijek lako nositi se s neizvjesnošću budućnosti, svime onime što je u našoj moći ali izvan nje. Posebno je to izraženo u današnjem vremenu kada su promjene česte i brze, a vrijeme za prilagodbu kratko.

Ciklus o mentalnom zdravlju

No, moramo li brinuti o tome što će se dogoditi? Jesmo li uspješniji i spremniji na život ako brinemo? Štite li nas brige od razočaranja ili možda povećavaju strah i tjeskobu? U kakvom su odnosu brige i mentalno zdravlje? Kako se nositi s brigama i iz svojih misli izvući najbolje za sebe?

Na ta će pitanja u petak, s početkom u 18 sati u bjelovarskoj Narodnoj knjižnici "Petar Preradović", pokušati dati odgovore daruvarska psihologinja prof. Elizabeta Sabljić. Njezino se predavanje, organizirano u sklopu Ciklusa o mentalnom zdravlju, zove "Život (ne)popločen brigama". 

Elizabeta Sabljić, prof. psihologije, studij psihologije završila je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2000. godine i od tada je zaposlena kao školska psihologinja i nastavnica psihologije u Gimnaziji Daruvar. Vanjska je suradnica HZZJZ Bjelovarsko-bilogorske županije na preventivnom projektu „Budi svoj“ te provodi psihološko savjetovanje u Poliklinici Arcadia. Voditeljica je Tima za psihološke krizne intervencije Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. U sklopu profesionalnog usavršavanja završila je dva stupnja kognitivno-bihevioralne terapije te uživa u svakoj prilici za daljnje educiranje i učenje. Uz individualni savjetodavni rad važan dio profesionalnog života i veliko zadovoljstvo joj je održavanje predavanja i radionica kojim ljudima želi približiti psihologiju i svu njenu ljepotu, potaknuti razumijevanje sebe i drugih te osvijestiti važnost njegovanja mentalno zdravlje.

S profesoricom Elizabetom Sabljić imali smo OVDJE priliku porazgovarati o problemima s kojima se suočava sve više mladih osoba, a njezina predavanja možemo srdačno preporučiti jer uvijek izazivaju veliku pažnju posjetitelja. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!