Fotografija: Sestre Klobučar pripemile su sočni banana kruh/Foto: Martina Klobučar
Galerija
Sestre Klobučar pripemile su sočni banana kruh/Foto: Martina Klobučar

Probajte Banana kruh - svakome će uspjeti, brzo je gotov i svima je fin

Iznimno je ukusan, može se raditi sa svim mogućim dodacima, a njegova vam priprema neće oduzeti previše vremena



Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Predstavili smo ih u VELIKOJ PRIČI o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovu nedjelju pripremile su vam nešto posebno - banana kruh.

Kreativne i pametne sestre Matea i Martina Klobučar/Foto:privatni album
Kreativne i pametne sestre Matea i Martina Klobučar/Foto:privatni album

Trebat će ti:

2 banane (oko 300 g)

30 g goji bobica

30 g rižinog griza (vjerujemo da može i obični griz)

60 g mlijeka

2 jaja

140 g agavinog sirupa (ili meda)

200 g integralnog pirovog brašna

1 žličica sode bikarbone (oko 5 g)

1/2 žličice burbon vanilije u prahu

60 g maslinovog ulja

40 g nasjeckane tamne čokolade (75% kakaa)

35 g nasjeckanih lješnjaka

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Banane zblendaj u blenderu do fine homogene smjese bez komadića te ostavi sa strane. U manjoj posudi pomiješaj goji bobice i griz te ih prelij mlijekom i ostavi dok pripremaš ostatak smjese. U većoj posudi izmiksaj jaja te im dodaj agavin sirup. Cijelo vrijeme miksajući, postupno dodaj brašno pomiješano sa sodom i burbon vanilijom u prahu. Zatim umiješaj maslinovo ulje i izmiksanu bananu te smjesu od mlijeka, goji bobica i griza. Sve dobro izmiksaj, a na kraju u smjesu žlicom umiješaj čokoladu i lješnjake.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Smjesu prelij u kalup za kruh prekriven papirom za pečenje te peci oko 40 minuta na 180 °C, tj. dok čačkalica ne bude suha. Ostavi da se dobro ohladi prije nego što izvadiš iz kalupa.

Sve dosadašnje recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Facebook i Instagram profilu @kao kuham

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!