Fotografija: Poznato je da se ljudima oboljelima od karcinoma nakon konzumacije ovog napitka znatno poboljšala krvna slika / Foto: Unsplash
Poznato je da se ljudima oboljelima od karcinoma nakon konzumacije ovog napitka znatno poboljšala krvna slika / Foto: Unsplash

Pripremite sami eliksir zdravlja od cikle, mrkve i jabuke. Učinci su nevjerojatni

Ne morate se zamarati točno određenim količinama ali obavezno koristite neoguljene plodove iz organskog uzgoja. Oni su nutritivno bogatiji i zdraviji jer nisu tretirani pesticidima i drugim štetnim kemikalijama

Čarobni napitak od cikle, mrkve i jabuke svjetsku je slavu stekao zbog svojih nevjerojatnih učinaka na zdravlje, a prvi put počeo se upotrebljavati unutar tradicionalne kineske medicine u liječenju raka pluća i raznih drugih bolesti. 

Njihova ljekovita svojstva mnogima od vas već su dobro poznata. 

Jabuka obiluje vitaminima A, B skupine, C, E i K te mineralima cinkom, magnezijem, kalijem, fosforom, kalcijem, natrijem i željezom. Zahvaljujući visokom udjelu ugljikohidrata, posebno fruktoze i glukoze, jabuka opskrbljuje organizam energijom i spriječava umor. Zbog visokog sadržaja vitamina C i antioksidanata, jabuka ima snažno imunostimulirajuće djelovanje.

Blagotvorni utjecaji

Vrlo je učinkovita u borbi protiv virusa, bakterija i slobodnih radikala, potiče mršavljenje i stimulira probavu. 

Mrkva je poznata po vitaminima A, B, C, E i K. Sadrži minerale kalcij, magnezij, kalij i selen. Prirodno je sredstvo koje čuva vid, smanjuje rizik od moždanog udara i ima snažno antikancerogeno djelovanje. 

Cikla obiluje vitaminima A, C i B te željezom, bakrom, magnezijem i kalijem. Poznata je zbog svojeg blagotvornog utjecaja na srce, krvne žile, jetru i cijeli probavni sustav te kao prirodno sredstvo koje štiti od raka.  

Zašto svakodnevno piti čarobni napitak od cikle, mrkve i jabuke: 

1. štiti od raka 

2. jača imunitet

3. hrani mozak

4. potiče bolje pamćenje 

5. čisti organizam

6. štiti od infekcija upala

7. pomaže pri mršavljenju

8. štiti i hrani kožu 

9. pomaže kod alergija

10. smanjuje PMS i bolne grčeve 

11. smanjuje bol u mišićima

12. štiti srce i krvne žile

13. čuva vid 

Za pripremu vašeg čudotvornog napitka ne morate se zamarati točno određenim količinama ali obavezno koristite neoguljene plodove iz organskog uzgoja. Oni su nutritivno bogatiji i zdraviji jer nisu tretirani pesticidima i drugim štetnim kemikalijama. 

Oni koji žele izvući najviše koristi iz ovog soka, trebali bi zastupiti sve tri namirnice u istim količinama, primjerice tri jabuke, tri cikle i tri mrkve. Od svježeg voća i povrća napravite sok u multipraktiku – narežite jabuku, ciklu i mrkvu i izmiksajte. 

Procijedite, izlijte u staklenku i čuvajte u hladnjaku, ako ste napravili veću količinu soka. Napitak se ne bi trebao dodatno zasladiti, no možete mu upotpuniti okus sa svježim sokom limete ili limuna koji je bogat vitaminom C. Tako ćete spriječiti oksidaciju soka.

Kako koristiti napitak

Napitak od cikle, mrkve i jabuke popijte ujutro, natašte. Doručkujte tek nakon sat vremena. 

Napitak možete piti i dvaput dnevno.

Drugi put ga popijte do 17 sati poslijepodne. 

Preporuka je biti ga polako i svaki gutljaj nakratko zadržati u ustima.

Kura sokom bi trebala neprekidno trajati od jednog do tri mjeseca, ako želite postići dugotrajne blagotvorne učinke na vaše zdravlje.