Fotografija: Enis Bešlagić/Foto: Vanesa Pandžić/CROPIX
Enis Bešlagić/Foto: Vanesa Pandžić/CROPIX

Poznati glumac Enis Bešlagić uoči BOK festa: "U Bjelovaru sam više domaćin nego gost"

"Kad imaš 50 godina i kad staneš na scenu, moraš imati nešto za reći, a da to nisu vicevi i vulgarnosti", kaže BešlagićNa ovogodišnjem BOK Festu, koji počinje u petak, 26. travnja, i potrajat će sve do 9. svibnja, bjelovarska publika imat će priliku uživati u desetak predstava renomiranih domaćih i stranih kazališta. Među njima je i monodrama Enisa Bešlagića „Da sam ja neko”, koja je na rasporedu u ponedjeljak, 6. svibnja. Riječ je o jedinstvenom kazališnom komadu, inspiriranom poznatom pjesmom legendarnih Indexa, javljaju nam organizatori.

- To je prekrasna pjesma, ima odličan tekst i ona me na neki način inspirirala. No, u predstavi se spominju i pjesme Zdravka Čolića, Crvene jabuke i druge koje su obilježile moje odrastanje i koje su me oblikovale, tako da bi se predstava mogla zvati i po bilo kojoj od njih – otkriva Enis Bešlagić.

Dodaje kako je predstava zapravo njegova autobiografska priča te da predstavlja novu kazališnu formu.

Kakvi smo ljudi

- Nisam želio da to bude monodrama u kojoj ću ja glumiti neki drugi lik, niti da to bude stand up nastup u kojem ću stalno komunicirati s publikom. Mislim da, kad imaš 50 godina i kad staneš na scenu, moraš imati nešto za reći, a da to nisu vicevi i vulgarnosti - kaže Bešlagić, dodajući kako u njegovoj predstavi ipak ima humora, i to onih duhovitih elemenata koji skreću pozornost na neke društvene pojave te izazivaju emociju.

- Volio bih da se nakon predstave svi zapitamo kakvi smo mi zapravo ljudi - kaže naš poznati glumac.

Osim što će glumiti, na ovogodišnjim Bjelovarskim odjecima kazališta Enis Bešlagić će i pjevati, i to na BOK Alfa Jukeboxu, velikom koncertu koji će se održati 27. travnja u 21 sat na bjelovarskom paviljonu.

- Već imam iskustva s nastupima pred mnogobrojnom publikom i u takvim situacijama ne trudim se toliko da pjevam maestralno, već nastojim da to bude više energetski dobro, da bude lijepo i zabavno. Zaista vjerujem da će biti tako jer je meni u Bjelovaru uvijek lijepo. Više puta sam glumio na BOK-u, a dolazim i kad nisam ovdje s nekom predstavom, tako da mogu reći da sam ja u Bjelovaru više domaćin nego gost – zaključuje Bešlagić.

Brojna poznata imena

Osim njega, na BOK Alfa Jukeboxu nastupit će i drugi glumci - Mila Elegović, Erna Rudnički, Jelena Perčin, Ana Uršula Najev, Lana Barić, Vedran Mlikota, Filip Šovagović i Goran Navojec, a tu su i glazbene snage koje predvodi legendarna Tatiana Cameron Tajči. Nastupit će i Jure Brkljača, Bruna Oberan, Iva Ajduković, Davor Lovrić, Mario Mikor, Sven Pocrnić i Dijana Čerčić Škreblin, dok će koncertom ravnati poznati glazbenik i skladatelj Ante Gelo.

Podsjetimo, koncert će se održati u subotu, 27. travnja, s početkom u 21 sat.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!