Fotografija: Tjedan Mode traje sve do subote/ Foto: Udruga Ždralice
Galerija
Tjedan Mode traje sve do subote/ Foto: Udruga Ždralice

Posjetite daruvarske "Ždralice" i pogledajte kakva su čuda napravile od recikliranog tekstila

Naše vrijedne krojačice uhvatile su se u koštac s ovim izazovom kako bi smanjile količinu tekstila koji završava na odlagalištima, kaže Magdalena Lipovac
Daruvarska udruga Ždralice od danas pa sve do subote,16. listopada ove godine, organizira Tjedan eko mode.

Riječ je o svojevrsnom rezimeu njihove eko akcije prikupljanja stare odjeće odnosno ostataka tekstila kojeg su reciklirali i od njega napravili nove kreativne tekstilne rukotvorine.

<p>Rukotvorine su izrađene od recikliranog tekstila/ Foto: Udruga Ždralice</p>

Rukotvorine su izrađene od recikliranog tekstila/ Foto: Udruga Ždralice

- Kod nas ćete moći pronaći krasne rukotvorine izrađene od recikliranog tekstila: imamo raznovrsne modele ruksaka, cekera, torbi, vrećica od tekstila, visilica sa džepovima, pregača...imamo čak i igračke za pse - kaže Magdalena Lipovac iz udruge Ždralice i dodaje kako tijekom eko tjedna kod njih možete nabaviti i rabljenu odjeću po simboličnim cijenama - od samo 5 do 20 kuna. U ponudi su traperice, košulje, majice, suknje, sakoi, pa čak i jakne i kaputi.

<p>Rad sa recikliranim materijalima nije jednostavan/ Foto: Udruga Ždralice</p>

Rad sa recikliranim materijalima nije jednostavan/ Foto: Udruga Ždralice

Sve gore navedeno možete pogledati i kupiti od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati u njihovom prostoru u Masarykovoj 46, a u subotu ih možete pronaći od 8 do 14 sati u kućici u centru Daruvara. Cjelokupni prihod od prodaje uložit će se u redovne aktivnosti Udruge Ždralice Daruvar i omogućiti im da nastave s ovakvim eko akcijama.

- Rad sa recikliranim materijalima nije jednostavan, ali naše su se vrijedne krojačice uhvatile u koštac s ovim izazovom kako bi smanjile količinu tekstila koji završava na odlagalištima. Pozivam sve zainteresirane da se nas posjete na tjednu eko mode, te da zajedno učinimo nešto dobro za našu zajednicu i okoliš - rekla je na kraju voditeljica projekta Magdalena Lipovac.