Fotografija: Baby Lasagna/Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Baby Lasagna/Foto: Livio Andrijic/CROPIX

Plenković Baby Lasagnu htio nagraditi s 50.000 eura, on ga odbio: "Ima kome je potrebnije"

Glazbenik koji je ujedinio Hrvatsku Vladu je zamolio da novac koji su mu htjeli dati doniraju dvjema medicinskim ustanovama koje se bave najtežim hematološkim i onkološkim bolesnicimaPremijer Andrej Plenković je u ime Vlade na sjednici najavio novčanu nagradu od 50.000 eura Marku Purišiću, poznatijem kao Baby Lasagna. No, on to neće prihvatiti, javlja N1 Televizija.

"Ne mogu to prihvatiti"

Naime, za uspjeh na Eurosongu, vladajući su ga željeli novčano nagraditi i na taj mu se način zahvaliti na velikom uspjehu.

“Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljan je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više pomoći”, napisao je na Instagramu Baby Lasagna pa nastavio:

“Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime hrvatske Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Ćepulić”. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala.”, prenosi N1.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!