Fotografija: Planinarsko društvo Petrov vrh iz Daruvara na vrhu Velikih pećina /Foto:Planinarsko društvo Petrov vrh
Galerija
Planinarsko društvo Petrov vrh iz Daruvara na vrhu Velikih pećina /Foto:Planinarsko društvo Petrov vrh

Planinarsko društvo Petrov vrh organizira planinarsku školu. Prijavite se, još ima mjesta...

Škola počinje 6. studenog, a bit će organizirana kroz osam predavanja i isto toliko izleta, poručuju iz Planinarskog društva Petrov vrh
Planinarsko društvo Petrov vrh organizira opću planinarsku školu koja počinje s radom u subotu 6. studenog ove godine.

Voditelj škole je Narcis Smojver, školarina iznosi 100 kuna, a troškove izleta polaznici snose sami.

Predavanja subotom

- Naše prostorije još uvijek nisu završene, ali budući da ne možemo početak odlagati u nedogled, odlučili smo da Opća planinarska škola počne s radom 6. studenog u 16 sati. Mjesto održavanja ćemo naknadno javiti, pa makar to za prvi put bio i naš planinarski dom. Ali nadamo se da ćemo ipak uspjeti osigurati nekakav prostor u gradu - poručuju iz Planinarskog društva Petrov vrh i dodaju kako će škola biti organizirana kroz osam predavanja i isto toliko izleta, a za uspješan završetak potrebno je prisustvovati na bar 70 posto sati nastave.

Predavanja će najvjerojatnije biti subotom od 16 sati, a u planu im je da na svakom predavanju odrade tri školska sata.

<p>Planinari u jednoj od prijašnjih akcija/Foto:Planinarsko društvo Petrov vrh</p>

Planinari u jednoj od prijašnjih akcija/Foto:Planinarsko društvo Petrov vrh

Dio predavanja će držati članovi Planinarskog društva Petrov vrh, a imat će i goste predavače koji će polaznicima pričati o speleologiji, meteorologiji, HGSS-u i prvoj pomoći. Polaznici moraju imati navršenih 15 godina života s tim da je do punoljetnosti  nužna pisana suglasnost roditelja ili staratelja, neoavisno o tome sudjeluje li i roditelj ili staratelj kao polaznik u školi.

"Školovani" planinari

- Budući se pokazalo da još uvijek ima interesa, upisati se možete sve do početka škole. Dovoljno je da pošaljete poruku na stranicu društva ili nazovete 099 514 2049. Veselimo se što će sve napokon krenuti i čekamo vas 6. studenog.

Škole su standardizirane pravilnikom HPS-a, a što se sve radi i što je potrebno da uspješno postanete "školovani" planinar, možete pročitati na linku:

https://www.hps.hr/.../Program%20opce%20planinarske