Fotografija: Donaciju Općoj županijskoj bolnici Pakrac uručili su Davor Lepka, predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika i njegov zamjenik Robert Ružička/Foto: Bolnica Pakrac
Donaciju Općoj županijskoj bolnici Pakrac uručili su Davor Lepka, predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika i njegov zamjenik Robert Ružička/Foto: Bolnica Pakrac

Pakrački i lipički obrtnici poklonili Smart TV odjelu pedijatrije

Članovi Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika darovali su u povodu božićnih blagdana Vivax smart andorid TV odjelu pedijatrije pakračke Opće bolnice kako bi najmlađim pacijentima boravak u bolnici bio što ugodnijiČlanovi Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika donirali su u povodu božićnih blagdana odjel pedijatrije Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana. 

Obrtnici su ovom odijelu na kojem se liječe najmanji pacijenti poklonili Vivax smart android televizor (82 centimetra), a donaciju su uručili Davor Lepka predsjednik Udruženja i njegov zamjenik Robert Ružička. 

Ugodniji boravak

Na skromnoj i kratkoj svečanosti koja je održana na 4. katu pakračke bolnice, donaciju su primili Marina Major, ravnateljica ove najveće zdravstvene ustanove na području Pakraca, te dr. Nenad Peić, voditelj odjela pedijatrije.

- Jako smo zahvalni našim obrtnicima na ovoj vrijednoj donaciji koja će našim malim pacijentima pomoći da im boravak na našem odjelu bude ugodnije i da im brže prođe vrijeme. Svjesni smo da godina financijski nije najbolja za naše obrtnike, da je većini od njih značajno smanjen prihod, pa smo zato još zahvalniji što su nas se sjetili i u tim teškim vremenima, rekao je dr. Peić.

Borba s koronom

Davor Lepka je naglasio da će obrtnici kao i do sada uvijek biti tu za pomoć, posebno kada su u pitanju djeca te dodao kao je ovo najmanje što mogu učiniti.

Odjel pedijatrije pakračke bolnice ima kapacitet sedam kreveta plus tri u dnevnoj bolnici. Doktora Peića smo pitali kako se na tom odjelu nose s koronom? 

- Od 11 medicinskih sestara, naš odjel je dao tri sestre za novi COVID odjel u našoj bolnici. Uz to smo još imali tri sestre koje su bile pozitivne tako da nas je ostalo pet. Ipak, krpamo se i radimo bez zastoja, izlazimo u susret i pedijatrijskoj ambulanti, međusobno se preklapamo tako da ljudi ne budu zakinuti za naše usluge. Moram dodati da i u ovom uvjetima korone pokušamo maksimalno izaći u susret roditeljima djece koja su mlađa od tri godine i omogućiti da netko od roditelja bude uz dijete, rekao je dr. Peić.