Fotografija: Generacija koja je maturirala 1968. godine/Foto: Pakrački list
Generacija koja je maturirala 1968. godine/Foto: Pakrački list

Pakrački gimnazijalci proslavili 55. godišnjicu mature: "Bili smo i ostali jako povezani"

Od nekadašnjih 24 učenika iz B razreda i 28 iz C razreda, u subotu ih se okupilo 20-ak. Dio njih se odselio, a dosta ih je, nažalost i preminuloGeneracija maturanata pakračke gimnazije koja je maturirala u školskoj godini 1967/68. okupila se jučer ispred zgrade stare gimnazije kako bi obilježili 55. godišnjicu mature, piše Pakrački list.

Kako su nam rekle Zdenka Starek i Matilda Kobetić, polaznice te generacije, od nekadašnjih 24 učenika B razreda i 28 C razreda, koji su bili društvenog smjera, jučer ih se okupilo 20-ak. Dio njih se odselio, a dosta ih je, nažalost, i preminulo.

Okupljaju se svake godine

- Naša dva razreda oduvijek su bila jako povezana. Zajedno smo išli na ekskurzije, na maturalno putovanje, a i naši razrednici Stjepan Tomčić i Milan Hajdin bili su prijatelji, tako da smo se svi lijepo slagali i uvijek smo godišnjice mature proslavljali zajedno - naglasile su i dodale da su se do 50. godišnjice okupljali svakih pet godina, a nakon toga, prema tradiciji gimnazijskih maturanata, okupljaju se svake godine i to zadnje subote u svibnju, uz iznimku prošlih godina zbog pandemije koronavirusa.

Zajednički ručak

Na njihovom okupljanju, generaciji maturanata pridružila se i Vera Bosanac Arnold, dugogodišnja profesorica matematike u pakračkoj gimnaziji, koja kaže da se rado odaziva na pozive svojih nekadašnjih učenika. Nakon zajedničkog fotografiranja, druženje su nastavili najprije prigodnom kavom u pakračkom hotelu, a potom i zajedničkim ručkom u restoranu u Lipiku, prisjećajući se brojnih lijepih trenutaka iz školskih klupa, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!