Fotografija: Foto: Mažoretkinje Grada Pakraca
Galerija
Foto: Mažoretkinje Grada Pakraca

Pakračke mažoretkinje izborile plasman na Europsko prvenstvo u Nizozemskoj

"Mislimo da smo dokazali da bez obzira što smo tek nedavno započeli našu plesnu priču možemo već sada stati uz bok onima koji su već godinama na pobjedničkim postoljima", kažu trenericeProteklog vikenda održano je državno prvenstvo u mažoret plesu u organizaciji Hrvatskog saveza mažoretkinja u Krapini na kojem je sudjelovalo preko 900 natjecatelja iz 17 hrvatskih gradova, piše Pakrački list.

 Mažoretkinje Grada Pakraca pod vodstvom trenerica Nikoline Gunjević i Jelene Pečanić uspjehom na prvenstvu ostvarile su i plasman na Europsko mažoret prvenstvo koje će biti održano u listopadu u nizozemskom Eindhovenu.

Zapaženi rezultati

S obzirom da djeluju tek nešto više od godinu i pol dana, njihovi su rezultati još zapaženiji na hrvatskoj mažoret sceni.

Foto: Mažoretkinje Grada Pakraca
Foto: Mažoretkinje Grada Pakraca

Foto: Mažoretkinje Grada Pakraca
Foto: Mažoretkinje Grada Pakraca

- Od prošle godine Pakrac je novo ime na državnim natjecanjima kako u mažoret plesu tako i u twirlingu, mislimo da smo dokazali da bez obzira što smo tek nedavno započeli našu plesnu priču možemo već sada stati uz bok onima koji su već godinama na pobjedničkim postoljima u određenim kategorijama. Ponosne smo na sve naše djevojčice i djevojke i na sve njihove izvedbe na ovom prvenstvu. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da otputujemo u Krapinu, a posebno roditeljima koji su bili uz nas cijelo vrijeme i najbolji navijači, kao i našoj gradonačelnici Anamariji Blažević bez čije podrške naša priča vjerojatno ne bi ni započela -  rekle su trenerice Nikolina i Jelena.

Regionalno prvenstvo

Uz Europsko mažoret prvenstvo na koje putuju u listopadu, naše mažoretkinje počinju i s pripremama za regionalno prvenstvo koje će se održati u lipnju u Požegi. U srpnju će neke djevojčice koje su članice i Twirling kluba Lipik - Pakrac pod vodstvom istih trenerica sudjelovati i na Europskom twirling prvenstvu u Poreču za koje su se kvalificirale na državnom twirling prvenstvu još u siječnju u Zagrebu i koje im je također donijelo titule državnih prvakinja.

Nesumnjivo ovaj uspješni trenerski dvojac očekuje puno posla u ostatku godine, ali kako i same kažu, uspjeh je rezultat savjesnog rada, upornosti, učenja, predanosti i ljubavi prema onome što radiš, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!