Fotografija: Foto: Unsplash
Galerija
Foto: Unsplash

OVO SE NE PROPUŠTA U daruvarskom kinu kreće revija francuskog filma

Možete pogledati četiri suvremena francuska filma i to "Slavna invazija medvjeda na Siciliju", "Ghost song", "Baš me briga" i "Uslast"Ovoga tjedna u daruvarskom kinu čeka nas raznolik repertoar filmova iz revije francuskog filma, dok su u redovnom programu dva filma: "Ring opstanka" i "Black Adam".

Hrvatski audiovizualni centar u suradnji sa Francuskim institutom i Kino mrežom nezavisnih kina, čiji je član i Pučko otvoreno učilište Daruvar, tradicionalno organiziraju reviju francuskog filma "Rendez-vous au cinéma". Između šest ponuđenih naslova izabrana su četiri suvremena francuska filma: "Slavna invazija medvjeda na Siciliju", "Ghost song", "Baš me briga" i "Uslast".

"Slavna invazija medvjeda na Siciliju"

Animirana obiteljska avantura "Slavna invazija medvjeda na Siciliju" je na rasporedu u srijedu u 18 sati.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Animirani film u kojem će uživati svi uzrasti, a u kojem pratimo fantastičnu priču susreta i suživota medvjeda i ljudi. Ova fantastična priča započinje u davna vremena dok su medvjedi još lutali planinama Sicilije. Kada lovci otmu medvjedića Tonia, sina kralja medvjeda Léoncea, ovaj u nakani da vrati svoga sina i osigura blagostanje svojem narodu, krene u borbu protiv ljudi. Uz moćnu medvjeđu vojsku i pomoć čarobnjaka iz bitke izađe kao pobjednik, ali nažalost uskoro shvati da medvjedi ne mogu živjeti u zemlji ljudi. Redatelj filma slavni je talijanski ilustrator i stripaš Lorenzo Mattotti, a nadahnuće za ovaj animirani film pronašao je u istoimenoj priči Dina Buzzatija. Film za sve one koji vole legende i avanture.

"Ghost Song"

Pseudo-dokumentarni glazbeni film "Ghost Song" emitirati će se u srijedu u 20 sati.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Novi pseudo-dokumentarni film francuskog glumca i redatelja Nicolasa Peduzzija svojevrsni je portret Houstona uoči prijetnje uragana Harveyja koji se zlokobno primiče gradu gledan očima troje protagonista ne toliko suprotstavljenih životnim navikama, koliko okruženjem iz kojeg potječu: Alex (poznatija kao OMB Bloodbath), nekadašnja članica bande i sadašnja reperica – čiji je svojevremeni mentor bio od strane policije ubijeni George Floyd – dolazi iz četvrti Third Ward pretežno naseljene Afroamerikancima, dok su Will i Nate pogubljeni stanovnici bogataških četvrti koji na ulicama svojih hudova upražnjavaju sklonost narkoticima i hip-hop glazbi.

"Baš me briga"

Komičnu dramu "Baš me briga" moći ćete pogledati u četvrtak u 18 sati.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Stalni život u pokretu, najsigurniji je način nesuočavanja s realnošću, stoji na početku jedne filmske kritike. Ove se riječi odnose na lik Cassandre (Adèle Exarchopoulos), stjuardese na aviokompaniji koja svoje putnike privlači jeftinim cijenama leta. Što to znači u njezinom profesionalnom angažmanu, odnosi se na čitav set zaduženja koji se nalaze u opisu posla: šarmiranje neprijatnih gostiju i stvaranje ugodne atmosfere tijekom leta, vođenje brige o pridržavanju sigurnosnih propisa, serviranje obroka, povećanje prodaje duty free artikala i ispraćanje svakog gosta s najtoplijim osmijehom koji nečije samopouzdanje može zamisliti. Cassandra u tom smislu ne vidi problem jer život kojim je okružena ionako ne nudi ljudima svojstvenu empatiju, koliko mogućnost za napredovanjem. Pa ipak, stalna izmjena lokacija i partnera ispostavlja se kao nadoknada za potisnutu obiteljsku tragediju.

"Uslast"

Komičnu povijesnu dramu "Uslast" možete pogledati u petak u 18 sati.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Francuska, godine 1789. Manceron (Grégory Gadebois), sin krčmara, gastronomski je znalac koji svoje umijeće svakodnevno servira pred vojvodu od Chamforta (Benjamin Lavernhe), što je, svakako, jedan od komfornijih oblika služenja plemstvu. No, ne i bezbrižan jer dobro se jelo uvijek može proglasiti lošim, a glavni kuhar naći u nevolji. I upravo to je razlog zbog kojeg se Manceron, u pratnji prosvjetiteljski nastrojenog sina Benjamina (Lorenzo Lefèbvre), vraća u zapuštenu očevu krčmu. Ono što je pak ponio sa sobom, a to je kulinarsko umijeće, kao i pojava pronicljive neznanke Louise (Isabelle Carré), ubrzo će straćaru od usputnog i rijetko posjećivanog svratišta koje nudi samo nužno učiniti omiljenom gostionicom s bogatom ponudom jela za svakog namjernika, odnosno onim što danas nazivamo restoranom.

"Ring opstanka"

Biografska sportska drama "Ring opstanka" na rasporedu je u četvrtak u 20 sati, te subotu i nedjelju u 17:30 sati.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Istinita je to priča o Harryu Haftu, boksaču motiviranom ljubavlju prema ženi da preživi nezamislive strahote njemačkih koncentracijskih logora. SS časnik prisiljava Harryja na borbe do smrti protiv kolega zatvorenika u jezivim gladijatorskim boksačkim mečevima. Harry uspijeva pobjeći i stiže u New York. Progonjen svojim sjećanjima i krivnjom zbog preživljavanja, ulazi u ring protiv boksačkih legendi, poput Rockyja Marciana, u nadi da će njegovo ime biti zapaženo kako bi ponovno pronašao svoju prvu ljubav.

"Black Adam"

SF akcijsku fantaziju "Black Adam" možete pogledati u petak, subotu i nedjelju u 20 sati.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

DC i Warner Bros. predstavljaju novog antiheroja čiju će glavnu ulogu preuzeti legendarni Dwayne Johnson -The Rock. Black Adam je Johnsonov veliki projekt koji većina glumaca doživi jednom u životu.

Gotovo 5000 godina nakon što je dobio sve moći egipatskih bogova te isto tako bio zatvoren, Black Adam oslobođen je iz svoje zemaljske grobnice, spreman osloboditi svoj jedinstveni oblik pravde u modernom svijetu.