Fotografija: Natjecanje u kuhanju gulaša svi su ozbiljno shvatili/Foto: Marina Kamber
Galerija
Natjecanje u kuhanju gulaša svi su ozbiljno shvatili/Foto: Marina Kamber

Osim natjecanja u kuhanju gulaša, Grubišnopoljce razveselila utakmica Debeli protiv Mršavih

"Utakmica je bila prilično napeta i nije bilo popuštanja. Inače, udruge su same predlagale igrače tako da nismo sami morali odlučivati tko će u Debele, tko u Mršave", priča nam Marina Kamber iz Grubišnog Polja
GRUBIŠNO POLJE – Osim što su na tradicionalan način, doduše zbog vremenskih prilika dva dana kasnije, obilježili minuli praznik, u Grubišnom Polju nasmijali su sve sudionike i goste šaljivim nazivima ekipa koje su sudjelovale u sportskom dijelu događanja. No, krenimo redom.

Sportska nadmetanja

U organizaciji Turističke zajednice i Grada Grubišno Polje na izletištu Bara obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Udruge su se natjecale u kuhanju gulaša, pekao se roštilj te su se potom porcije dijelile svim posjetiteljima. Organizirano je i natjecanje u odbojci na pijesku i utakmica „Debeli protiv Mršavih“. Kako je to već uobičajeno, nije izostao niti bogat kulturno – umjetnički program za koji su bili zaduženi Folklorni ansambl CIK -a i Češke besede Velikog i Malog Zdenca te grubišnopoljske mažoretkinje.

<p>Odbojka na pijesku/Foto: Marina Kamber</p>

Odbojka na pijesku/Foto: Marina Kamber

U odbojci na pijesku pobjedu su odnijeli Marko Čikvar, Antonio Lukenda i Marko Malounek, a između Debelih i Mršavih, pobijedili su Debeli 2:1.

<p>Utakmica Debeli protiv Mršavih/Foto: Marina Kamber</p>

Utakmica Debeli protiv Mršavih/Foto: Marina Kamber

<p>Ekipa Debelih odnijela je pobjedu 2:1/Foto: Marina Kamber</p>

Ekipa Debelih odnijela je pobjedu 2:1/Foto: Marina Kamber

-Još nekada se na ovakvim manifestacijama znalo događati da se ekipe nazivaju Debeli i Mršavi, to je uvijek svima bilo simpatično pa smo to odlučili nastaviti. Utakmica je bila prilično napeta, svi su ozbiljno shvatili zadatak i nije bilo popuštanja. Inače, udruge su same predlagale svoje članove za ekipu tako da nismo sami morali odlučivati tko će u Debele, tko u Mršave – priča nam Marina Kamber, direktorica grubišnopoljske TZ detalje oko sportskog dijela manifestacije. Otkrila nam je kako su komentari građana bili izvrsni i kako je svima drago što se napokon opet mogu družiti, makar i u nešto manjem obimu nego ranijih godina.

Najbolji gulaš

Inače, prema ocjeni povjerenstva, najbolji gulaš pripremili su članovi Udruge Roma na čelu s Damirom Oršušom koji je bio glavni kuhar. Drugo mjesto odnio je gulaš Udruge veterana MUP -a Grubišnog Polja, dok su treći najbolji  gulaš po ocjeni povjerenstva skuhali članovi Udruge mladih.

<p>Svi su imali neki zadatak koji su izvršavali bez pogovora/Foto: Marina Kamber</p>

Svi su imali neki zadatak koji su izvršavali bez pogovora/Foto: Marina Kamber

<p>Osmijesi su potvrda kako su se svi dobro zabavljali/Foto: Marina Kamber</p>

Osmijesi su potvrda kako su se svi dobro zabavljali/Foto: Marina Kamber

<p>Pekao se i roštilj/Foto: Marina Kamber</p>

Pekao se i roštilj/Foto: Marina Kamber

Snage su u kuhanju odmjerili i Vatrogasna zajednice, ŠRD Šaran Veliki Zdenci, Matica umirovljenika, te USDR Bilogora '91.

<p>Najljepše je vidjeti mladost na okupu/Foto: Marina Kamber</p>

Najljepše je vidjeti mladost na okupu/Foto: Marina Kamber

<p>Kulturni program/Foto: Marina Kamber</p>

Kulturni program/Foto: Marina Kamber

<p>Grubišnopoljske mažoretkinje/Foto: Marina Kamber</p>

Grubišnopoljske mažoretkinje/Foto: Marina Kamber

Nije nedostajalo niti zabavnog sadržaja u večernjima satima, a kako je uistinu bilo, najbolje svjedoče fotografije u prilogu.

<p>Dio kulturnog programa/Foto: Marina Kamber</p>

Dio kulturnog programa/Foto: Marina Kamber

Kamber nam je odala kako joj je drago što su se svi dobro zabavili, ali i kako već spremaju nova iznenađenja, radionice i aktivnosti koje će u narednim danima zasigurno razveseliti Grubišnopoljce.