Fotografija: Nešto sasvim drugačije na lipičkim bazenima/Foto: Compas.hr, Niksa Stipanicev/CROPIX
Galerija
Nešto sasvim drugačije na lipičkim bazenima/Foto: Compas.hr, Niksa Stipanicev/CROPIX

Nina Kraljić stiže na lipičke bazene: "Najprije zvučna kupka i oslobađanje od stresa, a potom koncert"

"Bit će to čarobna večer puna prekrasne glazbe omotana u etno, world music, filmsku glazbu i sound healing", kaže Nina koja inače tvrdi da zvučna kupka nudi duboku relaksaciju i opuštanje uz detoksikacijuU subotu, 26. kolovoza Udruga Tilia Lipik organizira zvučnu kupku i koncert Nine Kraljić u predivnom bazenskom kompleksu Lipika, piše Compas.hr.

Nina Kraljić proslavila se pobjedom u emisiji ”The Voice – Najljepši glas Hrvatske” još 2015. godine, dok je već 2016. godine izabrana kao predstavnica Hrvatske na Euroviziji. Dobitnica je diskografske nagrade Porin, te mnogih drugih nagrada.

Lipički bazeni postali su središte zabave ovog ljeta/Foto: Compas.hr
Lipički bazeni postali su središte zabave ovog ljeta/Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Prije koncerta, s početkom u 17,30 sati Nina Kraljić će u zatvorenom prostoru bazenskog kompleksa, u restoranu održati besplatnu radionicu zvučne kupke pod nazivom “Stress free zona by Nina Kraljić”.

Kupanje u zvuku

Zvučna kupka odnosno kupanje u zvuku, oblik je meditacije u ležećem položaju. Tijekom zvučne kupke Nina Kraljić ozvučuje gongove, zvučne zdjele i mnoge druge prekrasne zvukoterapijske instrumente poput bubnja koji imitira zvuk oceana, kišni štap, glas itd. Zvukovi gonga, zdjela i ostalih terapeutskih instrumenata smiruju živčani sustav, reguliraju rad endokrilnih žlijezda, potiču cirkulaciju, reguliraju krvni tlak i rad desne i lijeve hemisfere mozga, jačaju imunitet i potiču čišćenje tijela od toksina. Mozak vrlo brzo počinje raditi na nižim frekvencijama svojstvenim stanjima relaksacije, duboke meditativne opuštenosti ili sna. Nina Kraljić navodi da zvučna kupka nudi duboku relaksaciju i opuštanje uz pokretanje procesa detoksikacije koji traje nekoliko dana nakon kupke zbog čega je važno piti puno vode kako bi potpomogli process čišćenja tijela.

Bazeni u Lipiku/Foto: Compas.hr
Bazeni u Lipiku/Foto: Compas.hr

Nina Kraljić/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX
Nina Kraljić/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Nakon predivnog opuštanja i kupanja u zvuku gongova i raznih zvukoterapijskih instrumenata, slijedi nam čaroban akustičan koncert s početkom u 20 sati. Ulaz za program Zvučne kupke je besplatan, a ako se odlučite na kupanje na kompleksu naplaćuju se dnevne karte za bazene po važećem cjeniku. Noćni ulaz na bazene uz noćno kupanje se od 20 sati naplaćuje 1,5 EUR, a ako ste kupili već dnevnu kartu isti se ne naplaćuje dodatno.

Najave za radionicu

Program je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i medija RH te Grada Lipika.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže, najave za koncert nisu potrebne, dok se za radionicu zvukoterapije primaju prijave na 099 380 84 67 - Ivana Pleše.

Dobrodošli su svi, od najmlađih do najstarijih!

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

ŠTO PONIJETI NA ZVUČNU KUPKU?

- joga prostirku ili ležaljku za plažu

- vlastiti jastučić za glavu

- udobnu odjeću

- bocu vode

"Bit će to čarobna večer puna prekrasne glazbe omotana u etno, world music, filmsku glazbu i sound healing!", kaže Nina za Compas.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!