Fotografija: Foto: Darijan Mik, Predrag Uskoković, Mario Barać, Privatni album
Galerija
Foto: Darijan Mik, Predrag Uskoković, Mario Barać, Privatni album

Ne propustite vinsku večer uz krčmu kod Veprove glave i svirku vrhunskih daruvarskih glazbenika

Vinska večer održat će se danas od 18 sati ispred Zavičajnog muzeja uz sjajno vino i hranu, a zabavljat će vas daruvarski glazbeni genijalciTradicionalnom šetnjom "Wine&walk" danas je službeno počeo Vinodar - najzabavniji festival vina u ovom dijelu Hrvatske.

Tridesetak entuzijasta i zaljubljenika u prirodne ljepote daruvarskog kraja okupilo se tako jutros ispred Zavičajnog muzeja odakle su krenuli na desetak kilometara dugu jedinstvenu šetnju od vinara do vinara.

Wine&walk

Prvu grupu predvodio Tihomir Djedović, a drugu Miran Husak. Šetnja je započela obilaskom Vinarije Badel, podruma Dvorca Janković i Biogal sirane gdje su kušali vina i sir.

Foto: Tihomir Djedović
Foto: Tihomir Djedović

Iako prakticira zdrav život, daruvarski mataronac Goran Jureković Gogo nije propustio šetnju od vinara do vinara/Foto: Tihomir Djedović
Iako prakticira zdrav život, daruvarski mataronac Goran Jureković Gogo nije propustio šetnju od vinara do vinara/Foto: Tihomir Djedović

Foto: Tihomir Djedović
Foto: Tihomir Djedović

Uslijedila je okrjepa na Julisbrumu, a zatim obilazak OPG Mitrović, OPG Šoić, OPG Horvat i OPG Matej Kovačević gdje je pripremljen bogat ručak. 

Na svakoj od vinskih postaja sudionici su kušali vina, a našao se tu i neki zalogaj, uglavnom domaći specijaliteti.

Organizatori ovogodišnjeg Vinodara za prvu su večer pripremili pravu eno-gastro poslasticu koja će se od 18 sati održati ispred Zavičajnog muzeja u Daruvaru.

U njoj će sudjelovati vinari iz Bilogore, Moslavine, Vetova, Novske, Slavonskog Broda i Daruvara koji će predstaviti svoja vina, dok će se za gastro ponudu pobrinuti članovi Udruge Povijesno društvo Pakrac-Lipik koji će u svojoj poznatoj krčmi „Kod Veprove Glave“ posjetiteljima pripremati stara srednjovjekovna jela. 

Službeni plakat
Službeni plakat

- Cilj ovog događaja unutar Vinodara je da se prezentiraju vinari koji već dugi niz godina sudjeluju u Vinodaru na ocjenjivanju vina i tako obogaćuju našu manifestaciju. U ponudi imamo poseban paket u iznosu od 10 EUR koji uključuje: 5 degustacijskih vina, večeru i čašu za degustaciju. Također će biti moguća kupovina zasebnih bonova za dodatna vina i večeru - kažu organizatori.

Izvrsna glazba

Prva večer Vinodara bit će obogaćena nastupom benda Caracas i benda The Crane iza kojeg stoje imena vrhunskih daruvarskih glazbenika Juraja Šargača, Antonija Mika i Alena Novosela. U njihovoj svirci možete uživati ispred daruvarskog Zavičajnog muzeja od 19 sati, a poznavajući ove talentirane momke, zabava je zajamčena. 

- Uživajte u izvrsnoj glazbi, vrhunskoj gastro ponudi i nezaboravnoj atmosferi. Ovo je prilika da kušate najbolja vina i uživate u ukusnoj hrani dok vas zabavlja odlična glazba. Ne propustite večer punu dobre hrane, pjesme i druženja - poručuju organizatori.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!