Fotografija: Prvi Ginko sajam održat će se ove subote u perivoju dvorca grofa Jankovića/Foto: TZ Daruvar Papuk
Galerija
Prvi Ginko sajam održat će se ove subote u perivoju dvorca grofa Jankovića/Foto: TZ Daruvar Papuk

Ne propustite prvi Ginko sajam u gradu. Čeka vas hrpa kreativaca i vrhunska zabava

Moći ćete razgledati štandove izlagača koji su u izradi svojih rukotvorina bili inspirirani upravo daruvarskim parom Ginko stabala, a možete i sudjelovati u brojnim radionicama
Udruga Ždralice Daruvar i Turistička zajednica Daruvar - Papuk pozivaju vas na prvi Ginko sajam koji će se održati ove subote od 9 do 13 sati u perivoju ispred dvorca grofa Jankovića.

Tamo ćete moći razgledati štandove raznovrsnih izlagača koji su u izradi svojih rukotvorina bili inspirirani upravo daruvarskim parom Ginko stabala.

<p>Ovako Ginko izgleda u proljeće i ljeto/Foto: TZ Daruvar Papuk</p>

Ovako Ginko izgleda u proljeće i ljeto/Foto: TZ Daruvar Papuk

Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk, Ivana Plažanin Vuković, nam je otkrila kako se ideja oko pokretanja Ginko sajma rodila kada se daruvarski Ginko natjecao za europsko stablo godine.

<p>Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković/Foto: Predrag Uskoković</p>

Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković/Foto: Predrag Uskoković

- Budući da su se tada na jednom mjestu predstavljali svi proizvođači suvenira od Ginka na jednom mjestu, vidjeli smo koliko zapravo u Daruvaru ima udruga i obrta koji proizvode suvenire s motivom Ginka. Tada smo već počeli razgovarati o mogućnosti organiziranja Ginko sajma. Stvarno me veseli što je daruvarska udruga Ždralice to prepoznala i sada u sklopu projekta "Pod daruvarskim suncem" jedna od aktivnosti je i Ginko sajam. Isto tako me veseli što će se u subotu posjetiteljima predstaviti osam udruga i ustanova koje rade proizvode inspirirane našim daruvarskim Ginko stablima i što su organizirane radionice za sve uzraste. Vjerujem da će biti puno posjetitelja i da će se svi dobro zabaviti - rekla nam je Ivana Plažanin Vuković.

Prema riječima Magdalene Lipovac iz udruge Ždralice, ideja je bila okupiti sve kreativke i kreativce iz Daruvara i okolice koji su u izradi svojih rukotvorina bili inspirirani daruvarskim Ginko stablima.

<p>Magdalena Lipovac iz daruvarske udruge Ždralice/Foto: MojPortal.hr</p>

Magdalena Lipovac iz daruvarske udruge Ždralice/Foto: MojPortal.hr

- Tako da ćemo imati brojne izlagače čije će štandove ljudi moći posjetiti i kupiti koju rukotvorinu. Osim toga, Ždralice organiziraju i četiri besplatne radionice za sve koji su zainteresirani, a riječ je o radionicama i za djecu i za odrasle. Za radionice je potrebna prijava jer je broj mjesta ograničen - rekla nam je Magdalena Lipovac iz Udruge Ždralice.

Na štandu Ždralica moći ćete pronaći ručno oslikane cekere i ruksake s motivom Ginko listova i brojne rukotvorine s likom naše vesele Ginke. 

<p>Foto: TZ Daruvar Papuk</p>

Foto: TZ Daruvar Papuk

Osim njih, kao izlagači će sudjelovati Udruga Korak Dalje, Krojački obrt Škarice, Tegle za cvijeće Marpital, kreativka Maja Jenkač Dželajlila, Centar Rudolf Steiner, Ekonomska i turistička škola Daruvar i  Likovna grupa DA.

<p>Ginko u jesen/Foto: TZ Daruvar Papuk</p>

Ginko u jesen/Foto: TZ Daruvar Papuk

Osim izlagača, u sklopu sajma održavaju se i četiri kreativne radionice:

Od 10 do 11 sati: GINKO BAJKA by Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar (uzrast: 6-11 godina)

Od 10 do 11 sati: RUČNO OSLIKAVANJE TEKSTILA by Ždralice (uzrast: 14+)

Od 11 do 12 sati: JESENSKI GINKO BOOKMARK by Ždralice (uzrast: 12+)

Od 11 do 12 sati: GINKO MAGNETIĆI by Ždralice (uzrast: 7-10 godina)

<p>Ovi su listovi Ginka bili inspiracija za brojne suvenire/Foto: TZ Daruvar Papuk</p>

Ovi su listovi Ginka bili inspiracija za brojne suvenire/Foto: TZ Daruvar Papuk

Radionice su u potpunosti BESPLATNE za sudionice i sudionike, ali je broj mjesta ograničen pa požurite sa svojom prijavom. Javite se u Udrugu Ždralice na broj mobitela 097 664 9356 i rezervirajte svoje mjesto.