Fotografija: Ajvar fest popularni je festival koji uvijek u Lipik privuče mnogo posjetitelja/Foto: Compas.hr
Galerija
Ajvar fest popularni je festival koji uvijek u Lipik privuče mnogo posjetitelja/Foto: Compas.hr

Na popularnom Ajvar festu u Lipiku sudjelovat će čak 17 ekipa

Od jutra će se sirovine pripremati i peći na raznovrsne načine, a potom će peteročlani žiri ocijeniti sve prijavljene natjecateljske ekipe
Ajvar je popularno i tradicionalno jelo koje se obično priprema za zimnicu i koje se pravi od crvene paprike, patlidžana, ljute paprike, poneke rajčice te sitnih tajnih sastojaka. Festival domaćeg ajvara u Lipiku, popularni Ajvar fest održat će se sutra, od 10 sati u perivoju nasuprot zgrade Gradske uprave, piše Compas.hr.

<p>Ovako je to izgledalo prije nekoliko godina u Lipiku/Foto: Compas.hr</p>

Ovako je to izgledalo prije nekoliko godina u Lipiku/Foto: Compas.hr

Od jutra će se sirovine pripremati i peći na raznovrsne načine, a potom će peteročlani žiri ocijeniti sve prijavljene natjecateljske ekipe. Konkurencija će biti velika, na podjeli 15 kilograma paprike i 5 kilograma patlidžana, koju je za svaku ekipu osigurao Grad Lipik, tako će se naći sedamnaest prijavljenih ekipa od kojih neke sudjeluju po prvi put.

<p>Foto: Compas.hr</p>

Foto: Compas.hr

Vidimo se u nedjelju, 12. rujna u parku kod Jelkinog brijega na Ajvar festu tijekom kojeg će nas u glazbenom dijelu zabavljati Ambar band.

<p>Kuhanje ajvara/Foto: Compas.hr</p>

Kuhanje ajvara/Foto: Compas.hr

I ovom prigodom ističemo kako će se organizatori pridržavati svih epidemioloških mjera koje su u skladu s važećim Odlukama Stožera civilne zaštite, o čemu podrobnije piše i na službenim stranicama lipičke Turističke zajednice, piše Compas.hr.

<p>I ajvar je spreman za kušanje/Foto: Compas.hr</p>

I ajvar je spreman za kušanje/Foto: Compas.hr

<p>Foto: Compas.hr</p>

Foto: Compas.hr