Fotografija: Božićna priča održava se više od 20 godina/ Foto: D. Kirin
Galerija
Božićna priča održava se više od 20 godina/ Foto: D. Kirin

Na imanju obitelji Salaj ponovno se priprema božićna čarolija

Svoja vrata otvaraju 27. studenog, a Božićna će priča trajati do nedjelje, 9. siječnja 2022 godine. Dodatni sadržaj, uz milijune lampica, je i vatromet koji se ondje održava svaki dan za vrijeme trajanja manifestacijeNakon prošlogodišnje pauze zbog svima znanih razloga, imanje obitelji Salaj ove godine ponovno priprema božićnu čaroliju, koja bi trebala početi 27. studenog. 

Imanje se nalazi u Grabovnici pokraj Čazme/ Foto: D. Kirin
Imanje se nalazi u Grabovnici pokraj Čazme/ Foto: D. Kirin

Inače, Božićna priča ove obitelji održava se već više od 20 godina na njihovom imanju u Grabovnici pored Čazme. Ova jedinstvena manifestacija jedan je od najvećih božićnih događaja u Hrvatskoj, a privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.

Radost blagdana

- Mnoštvo dobro raspoloženih ljudi, nasmijana lica i treperenje lampica koje vas prati gdje god se okrenete savršeno je okruženje za prisjetiti se najljepših događaja u godini i maštati o svemu što je tek pred nama. A u Grabovnici, pred vama neće biti samo otvorena vrata imanja Salaj, već i otvorena srca obitelji od koje je sve i krenulo. Gostoprimstvo obitelji Salaj prenijet će na vas ljubav koju nose prema svom kraju i radost koju im pružaju blagdani. U miru krajolika na obroncima Moslavine uživat ćete u zvucima prirode, dobrom jelu i kapljici i nesvakidašnjem okruženju ljubavi, osmijeha i prijateljstva. A samo jedan pogled bit će dovoljan da ova božićna čarolija ostane urezana u vaše sjećanje zauvijek, poručuju s imanja Salaj.

Svake godine imanje se ukrašava s nekoliko milijuna lampica/ Foto: D. Kirin
Svake godine imanje se ukrašava s nekoliko milijuna lampica/ Foto: D. Kirin

Kao što smo već rekli, ove godine imanje Salaj (A. Starčevića 132, Grabovnica, Čazma) svojim posjetiteljima otvara vrata u subotu, 27. studenog, a Božićna će priča trajati do nedjelje, 9. siječnja 2022 godine. Naravno, pod uvjetom da epidemiološke mjere ostanu ovakve kakve su sada.

Za djecu do 7 godina besplatan ulaz

Dodatni sadržaj, uz milijune lampica, je i vatromet koji se ondje održava svaki dan za vrijeme trajanja manifestacije. Što se cijena ulaznica tiče, individualni dolazak naplaćuje se 40 kuna po osobi, djeca do 7 godina u pratnji odraslih ne plaćaju ulaznicu kao ni osobe s invaliditetom, štićenici, djeca i odrasli s posebnim potrebama.

Ovogodišnje otvorenje planira se 27. studenog/ Foto: D. Kirin
Ovogodišnje otvorenje planira se 27. studenog/ Foto: D. Kirin

Za organizirani dolazak, odnosno grupe od 30 i više osoba cijena je 35 kuna po osobi (u tom slučaju plaćaju i djeca svih dobi). Cijena za vrtićke grupe je 25,00 kuna po osobi, a parking je besplatan.