Fotografija: Daruvarčani vole svoje ljetno kino/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Daruvarčani vole svoje ljetno kino/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Na daruvarskoj ljetnoj pozornici pogledajte najbolju animiranu avanturu svih vremena

Film je osvojio tri Zlatna globusa – za najbolji film, glazbu te pjesmu “Can you feel the love tonight”, a također se okitio i s dva OscaraNa ljetnoj pozornici Društveno - kulturnog centra Daruvar ove se srijede od 21 sat u sklopu "Ljetnog kina pod zvijezdama" prikazuje kultna animirana avantura iz 1994. godine - "Kralj lavova". 

Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar

 
Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar  

"Kralj lavova” posudio je dramske elemente iz klasične mitologije, afričkih narodnih priča, pa čak i Hamleta, te zajedno sa zadivljujućim vizualnim i glazbenim iskustvom Eltona Johna, Tima Ricea i najvećeg filmskog skladatelja današnjice, Hansa Zimmera, stvorio prelijepi filmski doživljaj za sve generacije.

Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar
 
Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar  

Bezbrižno djetinjstvo princa Simbe, sina moćnog kralja Mufase, naglo je prekinuto kada mu ujak Scar ubije oca, a Simbu proglasi odgovornim i protjera ga iz kraljevstva. U progonstvu se lavić sprijatelji s bradavičastom svinjom Pumbom i merkatom Timonom, s kojima provodi dane i od kojih uči.

Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar
 
Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar  

No približava se dan njegove punoljetnosti i Simbu posjeti duh oca, koji mu govori da se mora vratiti u kraljevstvo, poraziti Scara te zauzeti mjesto na tronu. Prihvaćajući “hakuna matata” filozofiju, zajedno sa svojim komičnim prijateljima, Simba kreće uzeti ono što mu pripada.

Film je osvojio tri Zlatna globusa – za najbolji film (komediju ili mjuzikl), glazbu te pjesmu “Can you feel the love tonight”, a također se okitio i s dva Oscara za pjesmu “Can you feel the love tonight” i najbolji score Hanza Zimmera. Nakon nevjerojatnog uspjeha doživio je još dva dijela, no prvi će zauvijek ostati zapisan kao kralj kino blagajni i najveća animirana avantura našeg vremena.

- U slučaju lošeg vremena ljetno kino prebacuje u unutrašnji prostor Društveno - kulturnog centra. Za svaki slučaj, posjetitelji neka ponesu dekice i pokrivače - poručuju iz Pučkog otvorenog učilišta Daruvar.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!

Raspored projekcija
Raspored projekcija