Fotografija: Josip Osmak ispred budućeg fitness centra/Foto: Compas.hr
Galerija
Josip Osmak ispred budućeg fitness centra/Foto: Compas.hr

Mladi Lipičanin Josip Osmak otvara prvi fitness studio u Lipiku: "Ljudima je to ovdje potrebno"

"Provodit će se funkcionalni fitnes, zapravo je to svojevrsni sustav treninga koji vas uči kako se pravilno kretati", kaže 22-godišnji Osmak Josip iz LipikaU lipičkoj Ulici Matije Gupca, na kućnom broju 30 prolaznici zasigurno primjećuju kako se već neko vrijeme odvijaju radovi na uređenju lokala smještenog u prizemlju, piše Compas.hr.

Naime, upravo na navedenoj lokaciji u Lipiku uskoro će biti otvoren prvi fitness studio. Inicijator, ali i vlasnik ovog budućeg fitness centra mladi je 22-godišnji Lipičanin Josip Osmak, fitness trener, ali i student 3. godine prehrambene tehnologije na Veleučilištu u Požegi.

Do kraja ožujka

Level fit studio, kako će glasiti naziv ovog prostora namijenjenog dobrim vibracijama, pozitivnoj atmosferi i sportskom duhu, svoja će vrata otvoriti do kraja ožujka. Bit će namijenjen općoj populaciji, dakle svim početnicima, rekreativcima i sportašima, ističe ovom prilikom Josip Osmak, njegov osnivač.

- Provodit će se funkcionalni fitnes, zapravo je to svojevrsni sustav treninga koji vas uči kako se pravilno kretati. Tek onda kada se nauče osnovni obrasci kretanja može se započeti s usavršavanjem motoričkih sposobnosti, da budemo jači, brži i fleksibilniji, što nam je potrebno u svakodnevnom životu - naglašava Josip te dodaje kako će se raditi vježbe s vlastitim tijelom, s rekvizitima, elastičnim gumama, girjama i ostalim rekvizitima.

Osim što je fitness trener, Josip Osmak je i student 3. godine prehrambene tehnologije na Veleučilištu u Požegi/Foto: Compas.hr
Osim što je fitness trener, Josip Osmak je i student 3. godine prehrambene tehnologije na Veleučilištu u Požegi/Foto: Compas.hr

Prema Josipovim riječima svatko može raditi trening, što pak može biti sjajna priprema za neke druge sportove, ali isto tako može biti i odličan način rekreacije.

Mogućnost dogovora

Treninzi će se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom tijekom kasnih poslijepodnevnih i večernjih sati (cca od 17 do 22h), međutim ako nekome to vrijeme ne bude odgovaralo uvijek će postojati mogućnost dogovora za neke druge dane i termine.

- Funkcionalni fitnes treba biti zabavan i koristan pa je najbolja opcija za to grupni trening. Smatram da je ljudima u Lipiku i okolici ovo potrebno jer dosad nisu imali opciju za takav način treninga - napominje Josip.

Unutrašnjost budućeg fitness centra/Foto: Compas.hr
Unutrašnjost budućeg fitness centra/Foto: Compas.hr

Inače, Josip ima i svoj YouTube kanal, ali i Instagram profil koji je u posljednje vrijeme nešto popularniji. Putem društvenih mreža dosad se virtualno trudio popularizirati ovu vrstu treninga, a uskoro će to biti moguće i u realnosti o čemu ćemo još zasigurno pisati u budućnosti kad Level fit studio otvori svoja vrata u Lipiku, piše Compas.hr.