Fotografija: Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Miki Šubert preuzeo kultni lipički restoran Nada: "Spremamo vam brojna iznenađenja..."

"U ponudu ćemo uvesti vrlo tražene steakove i omogućiti i ljudima da po pristojnim cijenama mogu probati ovo vrhunsko meso, a proširit ćemo i ponudu pizza i burgera", kaže Šubert.Restoran "Nada" u Lipiku jedan je od lipičkih brendova i dugogodišnji sinonim za mjesto na kojem će vas dočekati ugodna atmosfera, poslužiti ljubazno osoblje i u kojem ćete uživati u odličnoj hrani.

Unutrašnjost restorana je ugodna, a boje umirujuće/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Unutrašnjost restorana je ugodna, a boje umirujuće/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Početkom 2023. godine restoran je nakon dugo godina zamijenio vlasnika pa je posao koji je godinama uspješno vodila Nada Zeljković, preuzeo i nastavio Aleksandar Šubert Miki, 41-godišnji majstor kuhar iz Dobrovca pored Lipika, vlasnik obrta "Vrata Slavonije".

Ostaje ime „Nada“

- U životu sam naučio da ne treba mijenjati ono što je dobro i zato sam odlučio da zadržim ime "Nada". To ime se udomaćilo među ljudima i zaživjelo je među njima. Ovo je bio način da se zahvalim posebnoj i neponovljivoj Nadi koja je s ovim restoranom napravila ogroman posao. Njena odlična ekipa radnika sada je dio našeg tima i zajedno ćemo dalje razvijati našu priču, kaže Šubert kojemu se napokon ostvario dječački san da ima vlastiti restoran u Lipiku.

Miki (desno) veliku brigu posvećuje očuvanju slavonskih običaja/Foto: Vrata Slavonije
Miki (desno) veliku brigu posvećuje očuvanju slavonskih običaja/Foto: Vrata Slavonije

- Napokon sam i to doživio! Osjećaj je vrhunski! Iako moram priznati da sam kroz ovih nekoliko godina nailazio na takve prepreke da sam ponekad mislio da ga nikada neću uspjeti ostvariti. Drago mi je da nisam odustao i ponosan sam što sam nadmašio sebe. Sad znam da je vrijedilo davati se i trošiti do maksimuma, priznaje Miki koji će kao novi vlasnik ipak uvesti neke novitete.

U planu je renoviranje kuhinje s ciljem povećavanja kapaciteta, zatim uređenje i proširenje vanjske terase, a ono što će najviše interesirati posjetitelje, novosti će biti i u meniju.

Novo - ponuda steakova

– U ponudu ćemo uvesti vrlo popularne i tražene steakove i tako omogućiti i lokalnim ljudima da po pristojnim cijenama mogu probati ovo meso vrhunske kvalitetne. Proširit ćemo i ponudu pizza i burgera, ne manjka nam ideja, a u svemu ćemo osluškivati što misle naši gosti, ističe Šubert.

Terasa restorana Nada idealna je za opuštanje u ljetnim danima koji su pred nama/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Terasa restorana Nada idealna je za opuštanje u ljetnim danima koji su pred nama/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Šubert trenutno ima 25 zaposlenih, a budući da i dalje planira razvijati i proširivati poslovanje, najavljuje otvaranjem novih radnih mjesta i dodatna zapošljavanja.

Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Svjestan sam da je dobro plaćen radnik, zadovoljan radnik. Posebno sam ponosan na naš tim, ljude koji rade i za koje moram reći da su top! Išli smo gore s plaćama koje su jako dobre i redovne, a uveli smo i nagrade i bonuse i time idemo prema tome da ostvarimo sve ono što im je obećano. Promijenio sam i način poslovanja koji u prvih pola godine već daje dobre rezultate. Napravio sam sistematizaciju rada i uveo voditelje svakog od zasebnih segmenata koji posluju unutar našeg obrta. Tako je Mario Demartini imenovan voditeljem restorana "Nada", Mihaela Horvatović vodi poslovanje u restoranu "Ergela", a Manda Kermeci je voditeljica restorana "Vrata Slavonije" u Domu hrvatskih veterana, pojašnjava Miki.

Dodaje da ima još i 40-ak vanjskih suradnika, ljudi, ali i studenata i učenika koji povremeno rade za njega kroz pružanje usluga.

Zelena gastronomska oaza u Lipiku/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Zelena gastronomska oaza u Lipiku/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Mladi su mi posebno važni, želim ih zadržati i pružiti im priliku. Imamo praktikante, a sa 70 posto subvencioniramo majstorske ispite za kuhare. Ulažem u one koji su perspektivni i koji žele učiti i raditi. Jedan takav učenik upravo završava školu i s obzirom na to da sam jako zadovoljan kako se razvijao, čeka ga posao u našoj kuhinji, tvrdi Miki koji ima impresivnu listu specijaliziranih, završenih škola i tečajeva.

Miki na radnom mjestu/Foto: Vrata Slavonije
Miki na radnom mjestu/Foto: Vrata Slavonije

Majstor je hladne kuhinje, u rangu hotela s 4 i 5 zvjezdica, specijalizirao je i usavršio catering i švedski stol, završeni je nutricionist, a ima i licencu predavača u ugostiteljskim školama. Član je Hrvatskog kuharskog saveza, položio je i Majstorski ispit pri Obrtničkoj komori za licence za praksu i stručno usavršavanje te je jedan od ispitivača u komisiji za majstorske ispite.

Marin Ivanović Stoka kum restorana

Dobar glas daleko se čuje pa je tako glas o kvaliteti i izvrsnosti restorana "Nada" došao i do Marina Ivanovića Stoke, poznatog glazbenika i tv voditelja. Nakon prvih kontakata dogovorena je i suradnja pa je Marin najavio da će napisati i himnu restorana "Nada" kojem će uskoro i postati i kum.

Marin Ivanović Stoka bit će kum restorana i napisati himnu za restoran/Foto: Nera Šimić/CROPIX
Marin Ivanović Stoka bit će kum restorana i napisati himnu za restoran/Foto: Nera Šimić/CROPIX

Iako je sada nedvojbeno preuzeo primat po pitanju ugostiteljske ponude na ovom području, Šubert i dalje inzistira na korektnom, a ne konkurentskom odnosu s ostalim lokalnim ugostiteljima. U prilog tome idu i brojne poslovne suradnje poput one s izletištem "Da-Bar" u Branešcima, Vinogradarstvom i vinarstvom "Ćasić", ali i OPG sirana "Jareš" ili s OPG "Grunt" koji vodi obitelj Špančić, a koji, između ostalog nudi i rekreaciju uz paintball.

Mikijeva poslovna priči započela je u veljači 2017. godine otvaranjem restoran "Vrata Slavonije" u prvom Domu hrvatskih veterana u Lipiku. Uslijedilo je otvaranje restorana "Ergela" u rujnu 2019., poslovni planovi su bili veliki i ambiciozni, a onda je došla korona…

Gosti su okruženi zelenilom/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Gosti su okruženi zelenilom/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Uz puno stresa, ali i strpljenja preživio je taj jako težak period i dočekao normalizaciju stanja, a prošle godine je odradio i ugostiteljsku sezonu na bazenima u Lipiku u suradnji s lipičkim ugostiteljem Carlom Brisinellom.

– Baš ova suradnja je odličan primjer kvalitetne i zdrave lokalne nadogradnje i poslovnog uvažavanja. Takvi odnosi u pravilu rezultiraju obostranim zadovoljstvom i koristi, kaže Miki koji se okreće novim/starim izazovima. Korona ga je spriječila da u restoran "Ergelu" uvede dnevnu ponudu gableca, ali kaže da je sada došlo vrijeme da se posveti oživljavanju te ideje.

Ne nedostaje ni kreativnih ideja pokraj terase/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Ne nedostaje ni kreativnih ideja pokraj terase/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

S ponosom ističe kako ponovno razvija mrežu suradnje s lokalnim OPG-ima od kojih nabavlja domaće uzgojene namirnice i proizvode. Prije korone je u tu suradnju bilo uključeno oko 35 OPG-a pa iako mnogi od njih nisu preživjeli koronu, Šuber nastavlja stare i uspostavlja nove suradnje i u tom dijelu vidi prostor za dodatni napredak.

Iako je preuzimanjem restorana "Nada“ ova ugostiteljska priča uspješno zaokružena, Aleksandar Šubert Miki i dalje ima ambicija i planova.

Nova poslovna iznenađenja!

- Nekako se osjeća da je Lipik napokon prodisao, da tek sada ima perspektivu i potencijal za nove poslovne ideje. Naravno da imam još ideja i planova, prerano je govoriti o konkretnim stvarima, ali mogu najaviti da će naša sljedeća poslovna investicija iznenaditi sve u Lipiku, zaključuje Miki koji očito ima još poslovnih aduta u rukavu!

Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

(Sponzorirani sadržaj)

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!