Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Foto: Grad Bjelovar

Kruna osvanula na Paviljonu u Bjelovaru: "Želimo da ona postane novi simbol Terezijane"

"Cilj je da caričina kruna postane simbol Terezijane, a hoće li biti tako, vidjeti ćemo prema reakcijama sugrađana i posjetitelja" - rekao je Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnikaU Bjelovaru je sinoć, uoči početka Terezijane, na Paviljonu osvanula caričina kruna. Namjera gradskih vlasti je da, kako su rekli, osmisle nove simbole grada.

- S obzirom da je Bjelovar jedan od najmlađih hrvatskih gradova, koji nema utvrde, dvorce, rijeku ili more, moramo osmišljavati vlastite posebnosti i prepoznatljivosti. Cilj je da caričina kruna postane simbol Terezijane, a hoće li biti tako, vidjeti ćemo prema reakcijama sugrađana i posjetitelja - rekao je Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika.

Foto: Slavica Trgovac Martan
Foto: Slavica Trgovac Martan

- Naglasio bih kako je u izradu krune bila uključena bjelovarska pamet i bjelovarske vrijedne ruke, od bravara, električara, statičara, do metalurga, dizajnera, itd. Postavljanje je odobreno od strane konzervatora i sve je odradila struka, vodeći računa o svakom detalju.  Projektnu dokumentaciju izrade Glavnog i Izvedbenog projekta odradio je Tomislav Prgin iz tvrtke Projekt d.o.o. a izvedbeni dio Andrej Raknić iz Studija DA i Marin Pašalić iz tvrtke MP Global Mont d.o.o. te Stjepan Kusturin iz tvrtke Rotor d.o.o.- poručio je Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara.

Foto: Slavica Trgovac Martan
Foto: Slavica Trgovac Martan

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!