Fotografija: Polaznici prve generacije snimljeni dok rade na razvoju autonomne vožnje / Foto: Danijel Soldo/CROPIX
Galerija
Polaznici prve generacije snimljeni dok rade na razvoju autonomne vožnje / Foto: Danijel Soldo/CROPIX

Kreću prijave za novu generaciju programera umjetne inteligencije: "Budite najtraženiji na tržištu"

Program obuhvaća preko 1000 sati teorijske i praktične nastave te rada na vlastitim projektima uz pomoć profesora iz različitih područja umjetne inteligencije, strojnog i dubokog učenja...Dok se polaznici prve generacije programa prekvalifikacije za programere umjetne inteligencije bliže kraju edukacije, AI Centar Lipik se priprema za nove prijave. Službeno su otvorene prijave za drugu generaciju, a sudeći prema prijašnjim prijavama, očekuje se još veći odaziv, piše Compas.hr

Dejan Iličić, voditelj AI Centra Lipik izjavio je da su prijave za prvu generaciju programa nadmašile sva očekivanja, na 20 slobodnih mjesta prijavilo se čak 238 ljudi.

Teorija i praksa

"Na kraju smo upisali 22 najbolja kandidata koji su kroz program usvojili najtraženija znanja i vještine današnjice - vještine potrebne za razvoj umjetne inteligencije. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave i postanu najtraženija roba na tržištu”, naglasio je Iilčić.

Dejan Iličić, utemeljitelj Centra za umjetnu inteligenciju Lipik / Foto: Danijel Soldo/CROPIX
Dejan Iličić, utemeljitelj Centra za umjetnu inteligenciju Lipik / Foto: Danijel Soldo/CROPIX

Riječ je o intenzivnom šestomjesečnom edukacijskom programu koji uključuje teoriju i praksu pod vodstvom Hrvoja Kukine, stručnjaka za umjetnu inteligenciju, koji istovremeno završava doktorat na Tehničkom sveučilištu u Beču.

“Program traje tek četiri mjeseca, a rezultati prve generacije su već impozantni te smo uistinu ponosni na ove mlade ljude koji su uložili jako puno vremena i truda. Ne očekujemo ništa manje od sljedeće generacije, upravo suprotno, nadamo se još većem broju prijava i većoj konkurenciji. Polaznici će kao i prošle godine morati položiti ispite iz polja matematike, programiranja i umjetne inteligencije. Osim testa znanja, budući polaznici su dužni položiti najpopularniji tečaj znanja - Elements of AI”, poručuje Kukina.

Program omogućuje edukaciju nezaposlenih osoba u trajanju od šest mjeseci u punom radnom vremenu tijekom kojeg polaznici borave u Lipiku.  Obuhvaća preko 1000 sati teorijske i praktične nastave te rada na vlastitim projektima uz pomoć profesora iz različitih područja umjetne inteligencije, strojnog i dubokog učenja te znanosti o podacima. Svim polaznicima osigurana je mjesečna novčana naknada u visini minimalne hrvatske plaće i putni troškovi od strane HZZ-a.

Najbolja životna odluka

Svoje zadovoljstvo ovim programom potvrdila je i polaznica Stefani Majić koja se nakon završenog studija programskog inženjerstva prijavila na program te je odabrana kao jedna od najboljih kandidata.

Polaznici Centra za umjetnu inteligenciju Lipik snimljeni na jednom od predavanja / Foto: Danijel Soldo/CROPIX
Polaznici Centra za umjetnu inteligenciju Lipik snimljeni na jednom od predavanja / Foto: Danijel Soldo/CROPIX

“Sve vezano uz program od predavača, edukacije, kao i samog mjesta oduševilo me je, a ovu ću prijavu sigurno pamtiti kao jednu od najboljih životnih odluka. Pozivam sve zainteresirane da se prijave jer sigurno neće požaliti, a ovo iskustvo će im promijeniti život”

Prijaviti se možete putem službenih stranica AI Centra Lipik, rok za prijavu je 31.8.2021., a prijemni ispit održavat će se u rujnu, piše Compas.hr.