Fotografija: Danijela Crnički, fotografkinja iz Garešnice//Foto: Danijela Crnički
Galerija
Danijela Crnički, fotografkinja iz Garešnice//Foto: Danijela Crnički

Kreće lov na najbolje fotografije: "Rode iz Garešnice lani oduševile žiri pa predstavljale BBŽ"

U sklopu glavnog foto natječaja žiri predvođen Damirom Hoykom birat će 21 fotografiju za postav putujuće izložbe. Osim toga, birat će se i tri najbolje fotografije snimljene dronomHrvatska zajednica županija raspisala je novi natječaj „Volim svoju županiju“ u sklopu kojega će profesionalni i amaterski fotografi imati priliku kroz foto objektiv predstaviti ljepote i posebnosti pojedinih dijelova Hrvatske. Natječaj je otvoren do 16. lipnja, a autori radove mogu prijaviti u tri kategorije.

Tri kategorije

U sklopu glavnog foto natječaja žiri predvođen Damirom Hoykom birat će 21 fotografiju koje će ući u postav putujuće izložbe „Volim svoju županiju“. Osim toga, birat će se i tri najbolje fotografije snimljene dronom, kao i tri fotografije autora koji žive izvan Hrvatske. Konačan sud o najboljoj fotografiji donijet će publika koja će glasovati za izabrane fotografije u sve tri kategorije, a autor najboljeg rada dobit će vrijednu nagradu, digitalnu sportsku kameru GoPro Hero 12.

Natječaj „Volim svoju županiju“ održava se već devetu godinu, a do sada je na njega prijavljeno 10 tisuća fotografija, radova amaterskih i profesionalnih fotografa, koji su svojim objektivima bilježili tradicije i znamenitosti svojih krajeva.

Danijeline rode

Podsjetimo, na prošlogodišnji natječaj najviše prijava stiglo je upravo iz Bjelovarsko-bilogorske županije, čak 76, među kojima je za zajedničku izložbu žiri izabrao fotografiju autorice Danijele Crnički s temom roda, naslova „Ljubav u zraku“. Fotografija je nastala u samom središtu Garešnice, s balkona njezinog stana.

Svi koji se odluče uključiti u ovogodišnji natječaj, fotografije mogu slati na mail adresu: volimzup.hrvzz.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!