Fotografija: Stjepan u šetnji Hercegovcem sa svoja dva ljubimca, psom i janjetom/Foto: KruGarešnica.info
Galerija
Stjepan u šetnji Hercegovcem sa svoja dva ljubimca, psom i janjetom/Foto: KruGarešnica.info

Janje Srećko i zlatni retriver Sten najbolji su prijatelji: "Nigdje ne idu jedan bez drugoga"

"Svaki dan zbog zdravlja odlazimo u šetnju. Dok Sten njuška, Srećko pase travu. Zajedno uživaju i lijepo ih je za vidjeti", kaže ponosni vlasnik StjepanHERCEGOVAC - Zanimljiva i topla priča na početku nove godine i u doba pandemije dolazi iz Hercegovca. Tamo u zajedničkom druženju uživaju Sten, zlatni retriver star 13 godina i Srećko, janje staro dva mjeseca, piše KruGarešnica.info.

Hranio ga na dudu

Sve je započelo još u studenom, kada je Srećko ostao bez majke, a obitelj Marinković pobrinula se za njega. Stjepan, inače vlasnik autoškole, maleno janje tada je stavio u automobil i odvezao kući, pružio mu topli dom i hranu – na dudu, jer kako drugačije.

Sten i Srećko najbolji su prijatelji. I ne bi to bilo čudno da nije riječ o janjetu i psu/Foto: KruGarešnica.info
Sten i Srećko najbolji su prijatelji. I ne bi to bilo čudno da nije riječ o janjetu i psu/Foto: KruGarešnica.info

Tamo ga je dočekao Sten i njihovo prijateljstvo je započelo. Sada je ovaj par nerazdvojan, a osim druženja kod kuće, zajedno odlaze i na šetnje.

Usputni prolaznici 

- Sten je zaista sada već star i ponekad mu bude teško hodati. No svaki dan zbog zdravlja odlazimo u šetnju, barem obližnjim ulicama, a Srećko je krenuo s nama. Dok Sten njuška, Srećko pase travu. Zajedno uživaju i lijepo ih je za vidjeti, rekao je Stjepan.

Ovca kao ljubimac nekome bi bila pravo čudo, no ne i Stjepanu/Foto: KruGarešnica.info
Ovca kao ljubimac nekome bi bila pravo čudo, no ne i Stjepanu/Foto: KruGarešnica.info

Ovaj nesvakidašnji prizor postao je tako tema razgovora i ostalih sumještana koji ove zimske večeri provode u šetnji, ali i usputnih prolaznika koji se zaustavljaju popričati s njima i uslikati se, piše KruGarešnica.info.  

Kada nisu u šetnji, Stenu i Srećko društvo čini još i pet mačaka. Raznolika je to družina, ali svi u njoj se slažu, zaključio je Stjepan.