Fotografija: Foto: Antonija Putić
Galerija
Foto: Antonija Putić

Izložba starina u Narti oduševila posjetitelje: Najraskošniji stol uredila 86-godišnja Marija Bilek

Manifestacija se održala u vatrogasnom domu, koji je za ovu posebnu priliku bio pažljivo uređenSkupina lokalnih žena iz Narte okupila se povodom nedavnog Dana Općine Štefanje kako bi posjetiteljima i svojim sumještanima predstavila izložbu rukotvorina i tradicionalnih predmeta koje pomno čuvaju u svojim domovima.

Bogata kolekcija

Manifestacija se održala u vatrogasnom domu, koji je za ovu posebnu priliku bio pažljivo uređen. Posjetitelji su imali priliku razgledati bogatu kolekciju tradicionalnih odjevnih predmeta, ukrasa i kućanskih potrepština. Bilo je tu rukom izvezenih stolnjaka, zidnjaka, starinskih keramičkih šalica i drugog posuđa, narodnih nošnji i drugih čuda.

Pisanice koje baka Marija izrađuje posebnom tehnikom/Foto: Antonija Putić
Pisanice koje baka Marija izrađuje posebnom tehnikom/Foto: Antonija Putić
Baka Marija pomno je uredila svoj stol/Foto: Antonija Putić
Baka Marija pomno je uredila svoj stol/Foto: Antonija Putić

Posebnu pažnju privukla je tradicionalna pisanica rađena zukvom, rad Marije Bilek. Ove posebne pisanice Bjelovarčani su već imali prilike vidjeti ovog Uskrsa u Narodnoj knjižnici, a osim gospođe Marije, nitko drugi više ne koristi ovu tehniku.

Najstarija izlagačica

Marija Bilek, koja je sa svojih 86 godina bila jedna od najstarijih izlagačica na manifestaciji, izložila je i druge svoje radove, a upravo je njen stol bio najšareniji.

- Sve sam sama napravila za izložbu i jako me raduje da to mogu pokazati – otkrila nam je Marija, koja je za ovu posebnu prigodu pripremila i tri vrste domaćih kolača.

Foto: Antonija Putić
Foto: Antonija Putić

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!