Fotografija: Nagradu su preuzele Mirna Mihoci Pleskalt i djelatnica izletišta Jasmina Filipan/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar
Galerija
Nagradu su preuzele Mirna Mihoci Pleskalt i djelatnica izletišta Jasmina Filipan/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar

Izletište Vrata Bilogore osvojilo prestižnu nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Bogatstvo naše gastronomije željeli smo predstaviti u kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija te smo jako ponosni na Vrata Bilogore jer su ovu nagradu donijeli na naše područje, kazala je Ana KelekU Zaprešiću su dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2020. godinu. Posebno priznanje u kategoriji tradicijska ruralna gastronomija osvojilo je Seljačko domaćinstvo Mihoci – Izletište Vrata Bilogore iz Maglenče. Nagradu je preuzela Mirna Mihoci Pleskalt koja je istaknula koliko njoj, ali i cijeloj obitelji znači ovo vrijedno priznanje.

Domaća hrana

-Nama ova nagrada znači jako puno. Sav svoj trud, znanje i ljubav usmjerili smo u uređenje naše kuće koja se nalazi na najljepšem bilogorskom brežuljku. Na našu gastronomsku ponudu posebno smo ponosni. Presretna sam što kao najmlađa članica našeg gospodarstva i dalje mogu pričati o kuhinji moje bake po čijim je receptima nastavio kuhati moj otac, a sada ih ja pokušavam usvojiti i nastaviti tu lijepu obiteljsku tradiciju. Na dodjeli ove nagrade u pratnji mi je i naša zaposlenica Jasmina Filipan jer svi zajedno smo doprinijeli da ova nagrada dođe u Maglenču. Naše izletište postoji već šest godina i s njega se pružaju prelijepi vidici i sretni smo što naši gosti mogu uživati u njima te u domaćoj i kvalitetnoj hrani koju im pripremamo, što ova nagrada svakako potvrđuje – zaključila je Mirna Mihoci Pleskalt.

Mirna je najmlađa članica obitelji Mihoci koja obiteljsku tradiciju s ljubavlju njeguje/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar
Mirna je najmlađa članica obitelji Mihoci koja obiteljsku tradiciju s ljubavlju njeguje/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar

Na dodjelu nagrade kao podrška, ali i da izrazi iskrene čestitke, došao je i načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac koji nije krio ponos što upravo ova nagrada od cijele Bjelovarsko-bilogorske županije dolazi upravo na područje njegove općine.

Promocija Općine

-Od srca čestitam obitelji Mihoci na ovoj vrijednoj i svakako zasluženoj nagradi. Ona je prestižna i puno im znači jer cijeli život ulažu u bavljenje turizmom i čuvanju naše gastronomske tradicije. No, ona znači puno i svima nama s područja općine Veliko Trojstvo, pogotovo kad znamo kako su svi nominirani za ovu nagradu na razini naše županije, bili upravo s našeg područja. Moram napomenuti kako ćemo sve njih uskoro okupiti i dodijeliti im dodatna priznanja za sudjelovanje u ovom vrijednom natjecanju. Želim poručiti kako će i oni, ali i svi drugi koji se odluče na bavljenje turizmom, u meni kao načelniku, ali i Općini Veliko Trojstvo, imati podršku i pomoć kako bi im se to olakšalo, a siguran sam kako će tome doprinijeti i izvrsna suradnja s Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar – poručio je Marko Kutanjac.

Podršku su pružili načelnik Marko Kutanjac i direktorica TZ Ana Kelek/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar
Podršku su pružili načelnik Marko Kutanjac i direktorica TZ Ana Kelek/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar

Za ovu prestižnu nagradu Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar kandidirala je troje predstavnika. To je pojasnila i predstavila ih direktorica Ana Kelek.

Pandemijska godina

-Za nagradu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2020. godinu kandidirali smo troje naših vrijednih turističkih objekata. U kategoriji Turistička seljačka gospodarstva, kandidirano je bilo Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Rebić za proizvodnju i preradu kobiljeg mlijeka u kozmetičke proizvode. U kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, kandidirana je bila Engea Hrvatska za projekt Bilogorska konjička staza koju smo upravo prošle godine dodatno promovirali. Bogatstvo naše gastronomije željeli smo predstaviti u kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija te smo kandidirali Seljačko domaćinstvo Mihoci - Izletište "Vrata Bilogore". Jako smo ponosni na njih i sretni što su od troje nominiranih, oni ovu nagradu donijeli na naše područje te im od srca čestitamo, kazala je Ana Kelek i dodala kako je iza njih jedna vrlo teška turistička godina.

Nagrađeni/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar
Nagrađeni/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar

Prestižna nagrada stigla je u Maglenču/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar
Prestižna nagrada stigla je u Maglenču/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar

-Ni prije pandemije nije se bilo lako baviti turizmom na kontinentu. Ova pandemija je to dodatno otežala. No, sretni smo što ljudi ne odustaju već dodatno ulažu u podizanje kvalitete ponude i proširenje usluga. To ohrabruje i budi nadu kako možemo stvoriti jednu lijepu turističku priču, a u tome će svi oni koji se bave ili odluče baviti turizmom, u Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar uvijek imati podršku i partnera – zaključila je Ana Kelek.

Dodjela nagrada upriličena je u Zaprešiću/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar
Dodjela nagrada upriličena je u Zaprešiću/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar