Fotografija: Interventni policajac Hrvoje Grgić oborio je svoj osobni rekord/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Galerija
Interventni policajac Hrvoje Grgić oborio je svoj osobni rekord/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Interventni policajac Hrvoje Grgić iz Bjelovara četvrti na najzahtjevnijoj cestovnoj utrci u državi

Naš Hrvoje postiže iznimne rezultate na "duge staze", a kako i sam kaže trčanje ga ispunjava, to mu je svojevrstan ispušni ventil kojim "čisti" glavu od stresa, kažu u policijiInterventni policajac PU bjelovarsko-bilogorske Hrvoje Grgić osvojio je sjajno četvrtko mjesto na supermaratonu "Od Kaptola do Kaptola".

Ciljnu liniju ovog zahtjevne i mukotrpne cestovne utrke prošao je nakon neprekidnog trčanja koje je trajalo 4 sata 43 minuta i 34 sekunde, što je i njegov osobni rekord.

Trenutak kada je interventni policajac Hrvoje Grgić prošao kroz cilj/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Trenutak kada je interventni policajac Hrvoje Grgić prošao kroz cilj/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Podsjetimo, u nedjelju 26. ožujka održan je 46. Međunarodni supermaraton "Od Kaptola do Kaptola", odnosno utrka od zagrebačkog do čazmanskog kaptola. To je ujedno i najduža cestovna atletska utrka u Hrvatskoj duga 61 kilometar i 350 metara i spada u jednu od najstarijih sportskih manifestacija u državi. Osim toga, to je jedna od najzahtjevnijih atletskih utrka u Hrvatskoj i jedina koja ima start u glavnom gradu Hrvatske, a cilj u našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, odnosno u gradu Čazmi.

Nagovor kolega

- Ova utrka spaja dva kaptola, zagrebački i čazmanski, ona spaja dva stara grada, Zagreb i Čazmu i iznimno je važan za promociju zdravog života i sporta. Ovaj supermaraton ima dugu tradiciju, trči se od 1976. godine. Jedne se godine ova utrka nije održala zbog neposredne ratne opasnosti te 2020. i 2021. godine zbog pandemije koronavirusa - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i ističu kako je ova utrka u najvišem rangu natjecanja prema Hrvatskom atletskom savezu.

Na nagovor kolega, koji su također zaljubljenici u trčanje, Hrvoje se prijavio na ovu utrku i kako skromno kaže istrčao ju u boljem vremenu nego prošle godine kada je ciljnu liniju prešao 6 minuta kasnije u odnosu na ovogodišnje vrijeme. Rekao je da je ove godine vrijeme bilo nešto povoljnije te da ju je bilo lakše za istrčati.   

28 godina staža u policiji

Na cilju su ga dočekali i njegovi kolege također policijski službenici koji su mu bili velika podrška tijekom cijele utrke ali i u pripremama za tako veliki, značajan i hvalevrijedan pothvat. Na cilju su mu čestitali i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić te gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.  

Hrvoja su dočekali i čestitali mu na uspjehu župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Hrvoja su dočekali i čestitali mu na uspjehu župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

- Naš Hrvoje postiže iznimne rezultate na "duge staze", a kako i sam kaže trčanje ga ispunjava, to mu je svojevrstan ispušni ventil kojim "čisti" glavu od stresa. Godišnje promjeni minimalno četiri pari tenisica, a mjesečno pretrči u prosjeku oko 400 kilometara. Kada se priprema za ovakve utrke, onda to bude puno, puno više - poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Hrvoje sa županom i gradonačelnikom Čazme/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Hrvoje sa županom i gradonačelnikom Čazme/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Hrvoje ima 28 godina staža u policiji i priznaje kako bi da se opet rodi opet bio policajac jer ga ovaj posao ispunjava. Hrvoje je završio Policijsku ademiju 1994. godine, i od tada je policijski službenik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Prvo je bio u Specijalnoj jedinici policije "Omege", a potom u Interventnoj jedinici policije u kojoj je i sada.   

Samozatajan i skroman  

- Kolege za Hrvoja imaju samo riječi hvale i poštovanja, a ovaj samozatajan, skroman i nadasve iznimno požrtvovan policijski službenik nevoljko priča o svojim iznimnim uspjesima - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i ovim se putem zahvaljuju Hrvoju što ih čini ponosnima i što je dio policije koju na ovaj način, kroz sport, ponosno promovira.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!