Fotografija: Potpuni novitet na hrvatskom tržištu plijeni poglede prolaznika/Foto: Martina Čapo
Galerija
Potpuni novitet na hrvatskom tržištu plijeni poglede prolaznika/Foto: Martina Čapo

HIT BJELOVARSKOG SAJMA Mali tenk kosi i čisti nepristupačni teren. Cijena? Prava sitnica…

„Riječ je o posebnom malčeru za strme terene i visoku travu. On može ići 50 stupnjeva u brijeg, na daljinsko je upravljanje, a doseg mu je 300 metara“, kaže nam Ivica ZajecBJELOVAR – Svakog se gudovačkog sajma, bilo da je riječ o proljetnoj ili jesenskoj manifestaciji, može vidjeti neki od najnovijih dostignuća poljoprivredne mehanizacije. Ovoga nam je puta oko zapelo za samohodni malčer. Nije to bilo kakav malčer, već stroj koji radi nezamislive radnje dok vi njime upravljate iz debele hladovine, sjedeći i pijući sok ili pivo. Ovako otprilike su nam najnoviji proizvod predstavili djelatnici tvrtke Horti Ekskluziv koja ima sjedište u Svetom Ivanu Zelini.

Ekipa iz Svetog Ivana Zelina prvi je put na sajmu u Bjelovaru/Foto: Martina Čapo
Ekipa iz Svetog Ivana Zelina prvi je put na sajmu u Bjelovaru/Foto: Martina Čapo

Lidija Dananić Zubić kazala nam je kako imaju poslovnicu i u Zaboku. Na sajmu u Gudovcu su, inače po prvi put, a njihov izložbeni prostor podjednako je zanimljiv malim i velikim poljoprivrednicima, ali i komunalnim tvrtkama.

Novitet na hrvatskom tržištu

- Prodajemo proizvode, odnosno strojeve, alate i mehanizaciju raznih proizvođača. Ovdje nekako ljude najprije privuče samohodni malčer Adria, kazala je Lidija i riječ prepustila kolegi Ivici Zajecu koji je zbog spomenutog malčera bio na posebnom seminaru u Njemačkoj.

Svojim gusjenicama plijene pažnju/Foto: Martina Čapo
Svojim gusjenicama plijene pažnju/Foto: Martina Čapo

- Riječ je o posebnom malčeru za strme terene i visoku travu. On može ići 50 stupnjeva u brijeg, na daljinsko je upravljanje, a doseg mu je 300 metara. Doslovno možete sjediti u hladovini i upravljati njime koji će bez problema savladati nepristupačne terene, kaže Zajec i dodaje kako je ovaj malčer potpuni novitet na hrvatskom tržištu.

- Mi smo glavni zastupnici za Hrvatsku. Bili smo u njihovoj tvornici, uvjerili se kako radi i funkcionira i baš nas je oduševio. Jedan smo već prodali komunalnoj tvrtki, u punom je pogonu na splitskom području. Kupili su manji, no već su se zainteresirali i za veći, priča Zajec i otkriva kako je ovakav malčer idealan za veće površine, tvrtke koje održavaju strme terene, a dodatna mu je pogodnost što svladava i šikare.

Cijena? Prava sitnica...

- Bez poteškoća će ovaj roto malčer koji inače ide na čisti benzin, očistiti prostor na kojem se nalaze 3 do 4 metra visoko raslinje i do 3 centimetra debljine drveće. Osim manjeg koji ima zahvat 70 cm i ovog većeg koji zahvaća širinu od metra, postoji još i verzija na baterije, pojašnjava Zajec kojeg smo na kraju razgovora, pomalo bojažljivo upitali za cijenu ovog najnovijeg čuda na tržištu.

Ivan Zajec išao je na seminar u Njemačku kako bi naučio sve o ovim posebnim malčerima/Foto: Martina Čapo
Ivan Zajec išao je na seminar u Njemačku kako bi naučio sve o ovim posebnim malčerima/Foto: Martina Čapo

- Raspon cijene kreće se od 28 tisuća eura pa na više, kažu naši sugovornici i pojašnjavaju kako ovaj malčer skraćuje vrijeme posla, a ujedno više nije potrebno imati nekoliko različitih alata da bi se neka parcela očistila. Ovo čudo od malčera, zaključuju, rješava sve pred sobom.

Cijene kreće od 28 tisuća eura na dalje/Foto: Martina Čapo
Cijene kreće od 28 tisuća eura na dalje/Foto: Martina Čapo

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TIkToku!