Fotografija: Uz mirnu ruku potrebno je imati i dobrog vozača/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Uz mirnu ruku potrebno je imati i dobrog vozača/ Foto: Deni Marčinković

Glumica Erna Rudnički osvojila moto alku, Ribafish bio zadnji i dobio vijenac od kobasica

Drago mi je da se naša glumačka moto alka, ujedno i jedina na svijetu, ipak održava te da tradicija i dalje živi, istaknuo je Ivan Ožegović
Bjelovarska inačica poznate hrvatske viteške igre danas se ponovno odvila na gradskom korzu. Naime, u sklopu 18. izdanja BOK festa, glumci, ali i bjelovarski kulturnjaci, okušali su sreću u moto alki, koju su i ove godine organizirali članovi MK White City Riders.

Iako je pobjeda ovdje u drugom planu, treba istaknuti da je najmirniju ruku imala bjelovarska glumica Erna Rudnički. Drugo mjesto, i to nakon pripetavanja, izborio je radijski voditelj Ivan Ileković, ostavivši iza sebe akademskog lutkara i sugrađanina Gorana Smoljanovića.

<p>Pobjednici ovogodišnjeg izdanja moto alke/ Foto: Deni Marčinković</p>

Pobjednici ovogodišnjeg izdanja moto alke/ Foto: Deni Marčinković

Dodajmo i to da je prestižnu nagradu, vijenac od kobasica, koju osvaja posljednje plasirani alkar, također u pripetavanju izborio Domagoj Jakopović Ribafish. Među natjecateljima, glumačke boje branili su i naš Ivan Ožegović te njegova kolegija iz serije Crno bijeli svijet, Sara Stanić, koja smo ulovili netom nakon prve serije.

- Ruke mi se jako tresu pa nisam mogla ništa pogoditi. Međutim uz dobrog vozača i čvrstu desnicu nadam se da ćemo u idućem krugu biti uspješniji, kratko je kazala Sara, koja je doista u drugoj trci pogodila u sridu.

<p>Sara Stanić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Sara Stanić/ Foto: Deni Marčinković

<p>Publika je uživala na korzu/ Foto: Deni Marčinković</p>

Publika je uživala na korzu/ Foto: Deni Marčinković

Nažalost, kao i puno toga do sada, korona je uzela maha i na ovom događanju te su mnogi glumci svoj nastup nažalost otkazali u zadnji čas.

- Iako smo u crvenom, najhrabriji i najzdraviji ipak su stigli. Drago mi je da se naša glumačka moto alka, ujedno i jedina na svijetu, ipak održava te da tradicija i dalje živi, uoči početka natjecanja istaknuo je Ivan Ožegović.

<p>Ivan Ožegović imao je zanimljive pokušaje/ Foto: Deni Marčinković</p>

Ivan Ožegović imao je zanimljive pokušaje/ Foto: Deni Marčinković

Iako se prvi put okušao u ovom sportu, Ribafish se dokopao najprimamljivije nagrade, a evo što nam je rekao nakon druge serije.

- Zapuhao je vjetar, odnosno imali smo udar bure sa strane kojemu se nismo uspjeli othrvati, u šali je kazao Domagoj Jakopović te nastavio. - Trema je prisutna, ali veselje je najvažnije. Prvi put sam promašio sve, ali već u drugom pokušaju alku sam barem malo dotaknuo, dodao je Ribafish, kojemu je ipak pošlo za rukom osvojiti vijenac od kobasica.

<p>Ribafish je osvojio vijenac od kobasica/ Foto: Deni Marčinković</p>

Ribafish je osvojio vijenac od kobasica/ Foto: Deni Marčinković

Na repertoaru BOK-a sada slijedi pauza, a program se nastavlja u srijedu, u 20 sati, predstavom Medvjed, čiju režiju potpisuje Zijad Sokolović. Kako smo doznali od organizatora, nažalost Konglomeracija za Sašu Anočića, koja se trebala održati u utorak, zbog bolesti glumaca je otkazana, no Bjelovarčani će u njoj moći uživati sredinom listopada. 

<p>Moto alka na bjelovarskom korzu/ Foto: Deni Marčinković</p>

Moto alka na bjelovarskom korzu/ Foto: Deni Marčinković

<p>Puhački orkestar zabavljao je prisutne/ Foto: Deni Marčinković</p>

Puhački orkestar zabavljao je prisutne/ Foto: Deni Marčinković

<p>Bjelovarčani su još jednom pokazali da vole moto alku/ Foto: Deni Marčinković</p>

Bjelovarčani su još jednom pokazali da vole moto alku/ Foto: Deni Marčinković