Fotografija: Ljubazni djelatnici, brza usluga, te kvalitetne namirnice temelj su uspjeha kojeg očekuju i u Piafu, tvrde nam ponosni vlasnici /Foto: Martina Čapo
Galerija
Ljubazni djelatnici, brza usluga, te kvalitetne namirnice temelj su uspjeha kojeg očekuju i u Piafu, tvrde nam ponosni vlasnici /Foto: Martina Čapo

Francuski štih stigao u Bjelovar: Kavana Piaf nudi craft kavu, Amelie slastice i premium sladoled

Vlasnici kažu kako je za uspjeh najvažnije biti originalan i ponuditi gostu cjelokupnu uslugu – ljubazno osoblje, brzinu usluge, ugodan ambijent, kvalitetne namirnice i pristupačne cijene
BJELOVAR – Od danas je Bjelovar bogatiji za još jedan novi ugostiteljski objekt. Srećko Koljić i Bernard Coner vlasnici su novootvorene kavane simpatičnog naziva Piaf. Iako su imali pregršt prijedloga za ime kavane, ovo im se, potvrdili su nam iskusni ugostitelji, svidjelo zbog jednostavnosti, ali i neobičnosti.

<p>Već prvog prijepodneva nakon otvorenja kavane Piaf, tražila se stolica više/Foto: Martina Čapo</p>

Već prvog prijepodneva nakon otvorenja kavane Piaf, tražila se stolica više/Foto: Martina Čapo

Naime, piaf na francuskom znači mali vrabac, a nakon što smo ušli u novootvoreni objekt, razgledali ga i popili kavu, osobno smo se uvjerili kako je riječ o uistinu nečemu drugačijem, no opet jednostavnom i šarmantnom.

Stara ideja

Osim što su zaposlili šest osoba, ovaj već uhodani ugostiteljski dvojac Bjelovaru je donio novi dašak glamura. Nije to ništa novo niti preko noći, kažu nam, već su o kavani razmišljali i prilikom otvorenja caffea i bistroa Franz čiji su također vlasnici. No, restoran je od samoga starta krenuo poslovati iznad svih očekivanja pa jednostavno nije ostalo prostora za kavanu kakvu su zamišljali.

<p>Srećko Koljić (lijevo) i Bernard Coner (desno) vlasnici su kavane Piaf/Foto: Martina Čapo</p>

Srećko Koljić (lijevo) i Bernard Coner (desno) vlasnici su kavane Piaf/Foto: Martina Čapo

- Ostala je ta želja da otvorimo kavanu, pa smo sada spojili ugodno s korisnim. Prostor nasuprot Franza ostao je prazan, a mi „željni“ novih izazova. Stoga smo prostor nekadašnjeg Ritma grada uzeli u najam, investirali u njegovo preuređenje i evo nas sada ovdje – priča nam ideju o nastajanju nove kavane Srećko Koljić i dodaje kako će temelj poslovanja biti na vrhunskoj kavi – craft kavi koja je nešto novo i drugačije u Bjelovaru te slasticama Amelie. Valja spomenuti kako su kolači sličnih cijena kao što su i u Franzu, između 15 i 20 kuna, dakle nema poskupljenja, a riječ je o vrhunskoj kvaliteti.

Premiun sladoled

- Sastojci su izrazite kvalitete, a omjer cijena smo ostavili kao i u Franzu. Razlika je samo što ih više ne izrađujemo sami, već je riječ o poznatim Amelie slasticama. Tu moramo dodati kako imamo i premium sladoled što je također nešto novo u gradu – kaže nam Bernard Coner.

<p>Jutro je proteklo u edukaciji kako pravilno skuhati craft kavu koja je temelj poslovanja Piafa/Foto: Martina Čapo</p>

Jutro je proteklo u edukaciji kako pravilno skuhati craft kavu koja je temelj poslovanja Piafa/Foto: Martina Čapo

Inače, ovaj dvojac u svim objektima koje vode, dakle Franzu, vinariji u Jabučeti, Artu i sada novootvorenoj kavani zapošljavaju 40 radnika.

<p>Premium sladoled također je nešto novo u Bjelovaru/Foto: Martina Čapo</p>

Premium sladoled također je nešto novo u Bjelovaru/Foto: Martina Čapo

<p>Slastice Amelie nadaleko su poznate po kvalitetnim sastojcima/Foto: Martina Čapo</p>

Slastice Amelie nadaleko su poznate po kvalitetnim sastojcima/Foto: Martina Čapo

- Sada smo za kavanu zaposlili šestero novih osoba, a kapacitet objekta nismo povećavali. Jako je teško pronaći kvalitetne djelatnike, a mi držimo do vrhunske kvalitete i ne odustajemo od nje – iskren je Bernard koji nam odaje i kako je došlo do imena kavane.

Tražila se stolica više

- Piaf je na francuskom mali vrabac. Nismo na ništa ciljali niti je to ime asocijacija na nešto već nas se svidjelo kako zvuči. Imali smo hrpu prijedloga u pričuvi, no nijedan taj prijedlog nas nije zadovoljio, ovo je bilo nešto sasvim drugačije, zvučnije, možda na prvu ni ne djeluje kao nešto posebno, no mi smo uvjereni da će ljudima „sjesti“, a to je bit – biti drugačiji od ostalih – odaje Bernard koji je itekako svjestan da je danas ugostiteljima u usponu najvažnije biti originalan i ponuditi gostu cjelokupnu uslugu – ljubazno osoblje, ugodan ambijent, kvalitetne namirnice, pristupačne cijene i brzinu usluge. Jedno bez drugoga, kaže nam, ne ide, a da su na dobrom putu, kazuju i uspjesi ostalih ugostiteljskih objekata koje vode. Nema razloga stoga, da s Piafom bude drugačije. Dokaz tome je i što se već prvog jutra nakon otvorenja tražila stolica više.

Odlična gastroscena

Naposljetku, Srećko Koljić koji je ujedno i predsjednik Ceha ugostitelja BBŽ osvrnuo se i na gastroscenu u Bjelovaru i okolici.

<p>Bernard Coner uvjeren je kako će gosti prepoznati njihovu konstantu i kvalitetu od koje ne odustaju/Foto: Martina Čapo</p>

Bernard Coner uvjeren je kako će gosti prepoznati njihovu konstantu i kvalitetu od koje ne odustaju/Foto: Martina Čapo

- Jako dobro i visoko kotiramo što se tiče gastroscene. Od priče oko craft pive, noćnog života pojedinih kafića, seoskih domaćinstava u gradskom prstenu pa sve do manjih restorana koji koriste lokalne namirnice – za tako mali grad otišli smo stvarno jako daleko. Imamo velik broj restorana i svi rade jer drže kvalitetu – zaključio je Koljić. Iz njegovih riječi može se iščitati kako je svaka dobra konkurencija itekako poželjna jer je vjetar u leđa i ostalim ugostiteljima da daju svoj maksimum. A u svemu tome najviše bi trebali profitirati Bjelovarčani koji imaju uistinu velik izbor kada žele impresionirati i počastiti goste koji prvi put dođu u Bjelovar.