Fotografija: Ovoj slastici teško da ćete odoljeti/Foto: Privatni album
Galerija
Ovoj slastici teško da ćete odoljeti/Foto: Privatni album

FERRERO TART Prava čoko bomba u verziji daruvarskih sestara Klobučar

Ova slastica neviđeno bogatog čokoladnog okusa jednostavno će vas ostaviti bez riječi



Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Predstavili smo ih u VELIKOJ PRIČI o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovu nedjelju pripremile su vam nešto posebno - ferrero tart.

Matea je prava kreativka što se tiče kuhanja/Foto:privatni album
Matea je prava kreativka što se tiče kuhanja/Foto:privatni album

Osim za kuhanje, Martina Klobučar ima smisla i za fotografiju/Foto:privatni album
Osim za kuhanje, Martina Klobučar ima smisla i za fotografiju/Foto:privatni album

Podloga:

- 150 g lješnjaka

- 50 g paste od datulja, ili datulja namočenih u vrućoj vodi

- 20 g kakaa

- 70 g mljevenih zobenih pahuljica

- 50 g agavinog sirupa

- prstohvat soli

Lješnjake prepeci (mi ih obično pečemo na 150 °C u fritezi na vrući zrak, oko 10 min, no možeš i u pećnici) te ih samelji. Pomiješaj s pastom od datulja, kakaom, mljevenim zobenima i prstohvatom soli. Sve dobro razradi i pomiješaj te dodaj agavin sirup kako bi se smjesa povezala. Utisni u kalup za tart (promjer 28 cm) i stavi u frižider na hlađenje.

Krema:

- 340 g kokosove kreme iz konzerve (1 konzerva full fat kokosovog mlijeka iz Lidla, a iz drugih trgovina su nama najčešće potrebne dvije konzerve)

- 10 g kakaa

- 180 g tamne čokolade

- prstohvat soli

- 75 g sitno sjeckanih lješnjaka

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Sve sastojke osim lješnjaka pomiješaj u manjem loncu te ih otapaj na pari, sve dok ne dobiješ homogenu smjesu. Zatim joj dodaj sitno sjeckane lješnjake (ovaj korak možeš i preskočiti ako želiš da krema bude bez komadića) te ju prelij preko podloge. Ostavi u frižideru na nekoliko sati da se stisne.

Recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Facebook i Instagram profilu @kao kuham