Fotografija: Puž na listu salate/Foto: Božidar Vukičević/CROPIX
Puž na listu salate/Foto: Božidar Vukičević/CROPIX

Evo kako se možete zauvijek riješiti puževa koji vam uništavaju vrt

Puževi su u vrtu prave štetočine i jako im je malo vremena potrebno da nanesu nevjerojatnu štetu i pojedu mladi rasad, biljke koje su tek iznikle, salatu, bosiljak i ostaloPuževi su u vrtu prave štetočine i jako im je malo vremena potrebno da nanesu nevjerojatnu štetu i pojedu mladi rasad, biljke koje su tek iznikle, salatu, bosiljak i ostalo, piše Podravski list.

Ovo su samo neki od načina kako ih se možete riješiti:

1. Kukuruzno brašno

Puževe iz nekog razloga privlači upravo brašno koje je za njih pogubno. Navečer stavite teglu sa kukuruznim brašnom u vrt, a ujutro ćete oko nje naći hrpu mrtvih puževa.

2. Pivo

Puževi ne podnose pivo, ali ga baš vole. Nalijte pivo u plitku posudu kao i ostavite u dvorištu. Ujutro ćete u njoj naći mrtve puževe koje pivo privlači kao med pčele.

3. Ljuske od jaja i talog od kave

Ljuska od jaja doslovno režu puževe i oni preko njih ne mogu proći, a talog od kave samim mirisom odbija puževe zato napravite barijeru od ljuski jajeta i taloga od kave oko vašeg vrta.

4. Pijesak

Pijesak oko vrta napravit će istu barijeru kao i ljuske od jaja. Puževi neće preći preko nje, a vaše će biljke biti sigurne.

5. Vreće za smeće

Rasporedite vreće za smeće po vrtu i u njih nalijte malo vode. Privučeni vlagom, puževi će ući u vreću i ujutro ćete ih naći u njoj.

7. Prirodni predatori

Ježevi, žabe i kokoši uništavaju puževe. Ako imate ove životinje u vrtu, puževi joj neće prići blizu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!